Boek
Nederlands

Foeksia en de heksenhik-ik

Paul van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia en de heksenhik-ik
×
Foeksia en de heksenhik-ik Foeksia en de heksenhik-ik
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Miniheks Foeksia heeft de hik. Ze vindt een spreuk om er van af te komen. Maar nu geeft ze de hik door aan iedereen in haar buurt. AVI-M5. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie, Hikken
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Foeksia en de heksenhik-ik
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2015
46 p. : ill.
ISBN
9789025867621 (hardback)

Besprekingen

Miniheks Foeksia heeft de hik, en het gaat niet meer over. In hun huisje in het Heksenbos zoekt ze in het toverboek van Kwark stiekem een spreuk. Maar die helpt niet. En wat erger is, Foeksia geeft de hik nu door aan de miniheksen in de klas, de dieren in het bos, en zelfs aan juf Minuul en Kwark. In dertien hoofdstukjes van elk twee à drie pagina’s lezen kinderen hoe Foeksia de geheime hulp inroept van Tommie om de betovering te verbreken. Maar lukt dat ook? Dit fantasierijke, toegankelijke verhaal wordt met humor verteld, zoals we dat kennen van Paul van Loon, die in zijn nawoord de hoop uitspreekt dat het met plezier zal worden lezen. Die kans is groot, want alle voorwaarden zijn aanwezig. De tekst heeft een duidelijke letter, met een nieuwe regel voor elke zin, AVI-M5. Wel een beetje jammer is het vele gehik dat in de dialogen terugkomt. Er zit vaart in het verhaal en er is veel te zien op de sprekende, soms paginagrote tekeningen in kleur, met de felroze Foeksia in het middelpunt…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties