Dvd
Nederlands

Dolfje Weerwolfje : de familiemusical

Paul Van Loon (naar het werk van)
+1
Dolfje Weerwolfje : de familiemusical
×
Dolfje Weerwolfje : de familiemusical Dolfje Weerwolfje : de familiemusical

Dolfje Weerwolfje : de familiemusical

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Als hij zeven wordt, ontdekt Dolfje dat hij een weerwolf is. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Kijkwijzer
Vanaf 6 jaarVanaf 6 jaar
Titel
Dolfje Weerwolfje : de familiemusical
Naar het werk van
Paul Van Loon 1955-
Taal
Nederlands
Uitgever
Source1media, © 2016
1 dvd-video + 1 cd
Speelduur
ca. 68 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717662572500
CDR
LAD0334

Besprekingen

Familiemusical van Rick Engelkes Producties, gebaseerd op de boeken over Dolfje Weerwolfje, die in 2016 zijn twintigjarige jubileum viert. Dolfje is een doodgewone jongen, totdat er in de nacht voor zijn zevende verjaardag iets heel bijzonders gebeurt: in het kille maanlicht veranderen zijn handen in kleine klauwen, op zijn hoofd groeien twee puntoren en hij krijgt een witte staart. Dolfje moet leren leven met de wetenschap dat hij in de dagen rond volle maan verandert in een weerwolf. De hoofdrol van Dolfje wordt in de theaters afwisselend gespeeld door drie jongens van 10 en 11, Wolter Weulink is vader, Bente van den Brand moeder, Finn Poncin is Opa Weerwolf en Meneer van Dale. Theater Terra maakte in 2004 en 2010 ook musicals over Dolfje. Regie en script zijn van Jasper Verheugd, de liedteksten van Allard Blom en de muziek van Peter van de Witte. Als extra een cd met alle liedjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Paul Van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven, waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij …Lees verder op Wikipedia