Dvd
Engels

Film stars don't die in Liverpool

Paul McGuigan (regisseur), Peter Turner (naar het werk van), Annette Bening (acteur)
Op tournee in Engeland in 1978 krijgt Hollywoodactrice Gloria Grahame een verhouding met de dertig jaar jongere Engelse acteur Peter Turner. Hun relatie wordt zwaar op de proef gesteld als Gloria ernstig ziek blijkt te zijn.
Titel
Film stars don't die in Liverpool
Regisseur
Paul McGuigan
Naar het werk van
Peter Turner 1952-
Acteur
Annette Bening Jamie Bell Julie Walters
Componist
J. Ralph
Taal
Engels
Uitgever
Splendid Film, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2017
Speelduur
105 min
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans Gebaseerd op de gelijknamige memoires van Peter Turner
EAN
4013549098182
mooov

Besprekingen

Romantisch drama van Paul McGuigan (Designated survivor; Victor Frankenstein) met bekende namen: Annette Bening, Jamie Bell en Vanesa Redgrave. Het verhaal is gebaseerd op een periode uit het leven van actrice Gloria Grahame (1923-1981). Gloria was ooit een geliefde Hollywoodactrice, maar werkt nu alleen in kleine theaters. Tijdens een tournee in Engeland in 1978 krijgt de vier maal gescheiden Gloria een affaire met de bijna dertig jaar jongere beginnend acteur Peter Turner en de twee hebben een paar jaar een diepe relatie. In 1981 blijkt dat Gloria ernstig ziek is. Hun relatie is over, maar Peter verzorgt haar liefdevol bij zijn ouders in een arbeiderswoning in Liverpool. Het verhaal wordt verteld in flashbacks. De recensenten geven 3-4 sterren. Pauline Kleijer (Volkskrant 8-3-’18): ‘(…) iets te keurig en voorspelbaar melodrama. (…) Ontroerend is de film wel, vooral vanwege het sterke spel van Annette Bening, de ideale actrice voor de rol. (…)’ Ab Zagt (Algemeen Dagblad 8-3-’18): ‘(……Lees verder

Over Paul McGuigan

CC BY 2.0 - Foto van/door Fashion photographer Anthony Citrano at http://www.zigzaglens.com/

Paul McGuigan (Bellshill, 19 september 1963) is een Schotse film- en televisieregisseur.

Biografie

Paul McGuigan begon in de jaren 1990 als televisieregisseur aan zijn carrière. In 1998 maakte hij zijn filmdebuut met het komisch drama The Acid House. Twee jaar later volgde de Britse gangsterfilm Gangster No. 1 (2000), met een cast bestaande uit onder meer Paul Bettany, Malcolm McDowell en David Thewlis. De film leverde hem een European Film Award-nominatie op in de categorie voor ontdekking van het jaar.

Na de eeuwwisseling werd hij vooral bekend als de regisseur van de misdaadfilm Lucky Number Slevin (2006) en de populaire tv-serie Sherlock. Voor de aflevering "A Scandal in Belgravia" (2012) werd hij genomineerd voor een Emmy Award. Daarnaast regisseerde hij ook de pilots voor de series Scandal, Devious Maids en Designated Survivor.

Filmogra…Lees verder op Wikipedia