Strip
Nederlands

De blauwe mummie

Patrick Weber (scenarist), Jacques Martin (naar het werk van), Francis Carin (illustrator)
Een groep wetenschappers, gefinancierd door een rijke emir, staat in het grootste geheim op het punt om een belangrijke ontdekking te doen. Dankzij de biologische kweek van stamcellen zal de mummie van een oude Egyptenaar opnieuw tot leven gewekt worden. De nog altijd even duistere Axel Borg is betrokken bij dit experiment, dat opschudding veroorzaakt bij de vertegenwoordigers van de grote monothe
Titel
De blauwe mummie / scen. P. Weber, naar de personages van Jacques Martin ; tek. F. Carin
Scenarist
Patrick Weber
Naar het werk van
Jacques Martin
Illustrator
Francis Carin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La momie bleue
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Casterman, 2007
48 p. : ill.
ISBN
9789030360407

Besprekingen

In deze strip die in Egypte speelt, wordt als wetenschappelijk experiment een mummie tot leven gewekt. Deze zou dan het eerste wezen zijn dat uit de dood terugkeert en dit wekt onrust op bij de wereldgodsdiensten die zich verenigd hebben in de organisatie 'MORA' (Monotheistic Religions Association). De Franse journalist Lefranc raakt via zijn aartsrivaal Axel Borg bij de affaire betrokken. Deze strip, in filmische stijl getekend, verwijst naar de actualiteit, zoals religieus terrorisme en stamcelonderzoek. Daarnaast is het ook een spannend verhaal. De auteurs weten de spanning er goed in te houden. Dit wordt mede versterkt door de realistische tekeningen.

Over Patrick Weber

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Patrick Weber (Brussel, 10 maart 1966) is een Belgische kunsthistoricus, auteur van onder meer historische romans, journalist en scenarist. Hij werkt ook voor de Franstalige radio en televisie.

Weber schreef sinds 1997 circa dertig historische werken en sinds 1999 ruim twintig romans, waaronder de reeksen Pieter Linden (1999-2008), Apollonios (1999-2002) en Série les Racines de l’Ordre Noir (2007-2013). In 2011 kreeg hij de Prix du Roman d'Aventures voor zijn boek L'aiglon ne manque pas d'aire.

Weber schreef de scenario's voor onder meer de stripreeks Arthur en de Minimoys over Arthur en de Minimoys in 2006-2007, voor het achttiende verhaal van Lefranc getiteld De blauwe mummie in 2007 en voor verschillende verhalen van Alex in de periode 2007-2009. Hij werd in 2007 de vaste scenarist van de stripreeks Loïs. In de periode 2011-2015 trad Weber op als scenarist van de door Christophe Simon bedachte reeks Sparta.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties