Boek
Nederlands

Worden dolfijnen verliefd? : het antwoord op 101 vragen van kinderen over dolfijnen!

Patrick Lagrou (auteur)
+1
Worden dolfijnen verliefd? : het antwoord op 101 vragen van kinderen over dolfijnen!
×
Worden dolfijnen verliefd? : het antwoord op 101 vragen van kinderen over dolfijnen! Worden dolfijnen verliefd? : het antwoord op 101 vragen van kinderen over dolfijnen!

Worden dolfijnen verliefd? : het antwoord op 101 vragen van kinderen over dolfijnen!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Ruim honderd vragen over dolfijnen, o.a. gedrag, voortplanting, vijanden, worden in het kort beantwoord. Met kleurenfoto's en tekeningen en korte fragmenten uit de serie boeken over het dolfijnenkind. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Dolfijnen
Titel
Worden dolfijnen verliefd? : het antwoord op 101 vragen van kinderen over dolfijnen! / ism Patrick Lagrou
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[42] p. : ill.
ISBN
9789044808315

Besprekingen

In vraag- en antwoordvorm worden allerlei kenmerken van de dolfijn (tuimelaar) in het kort behandeld. Ruim honderd vragen over biotoop, gedrag, fysieke karakteristieken, soortgegevens, levenscyclus (voortplanting), vijanden, etc. worden gesteld. Zo zijn er vragen als 'Hoe wassen dolfijnen zich?' en 'Snoepen dolfijnen?'. Elke vraag, voorzien van een nummer, is afgedrukt tegen een blauw/groenige achtergrond. De vrij korte antwoorden worden in begrijpelijke taal voor kinderen weergegeven, ondersteund met functioneel fotomateriaal en grappige op het item afgestemde tekeningen. Moeilijke woorden- en begrippenlijst; een register evenals paginering en inhoudsopgave ontbreekt. Wel zijn enkele internetadressen opgenomen. Incidenteel zijn (in een blauwgetint kader) fragmenten uit de serie boeken over het dolfijnenkind van Patrick Lagrou afgedrukt. Gezien de grote hoeveelheid aangeboden informatie, een welkome bron voor spreekbeurten en/of werkstukken voor kinderen vanaf ca. 10 à 11 jaar.

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia