Boek
Nederlands

Vampiersoep

Patrick Lagrou (auteur), Peter De Cock (illustrator)
+1
Vampiersoep
×
Vampiersoep Vampiersoep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Molly, Freddy en Andy zitten op een hele strenge hotelschool. Op een dag wordt in de buurt een eigenaardig graf opengemaakt; dat is het begin van een vampierinvasie. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Vampiersoep / Patrick Lagrou ; met ill. van Peter de Cock
Auteur
Patrick Lagrou
Illustrator
Peter De Cock
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2005
189 p. : ill.
ISBN
90-448-0502-9

Besprekingen

In Patrick Lagrous nieuwste thriller lopen twee verhaallijnen parallel. Enerzijds lezen we over de ontberingen van de drie protagonisten Freddy, Andy en Molly op een strenge hotelschool, anderzijds probeert grafdelver Max Drecq op het nabijgelegen kerkhof een bijna ongeschonden doodskist te openen. Eénmaal de kist geopend vindt een bijzonder bloeddorstige vampier zijn weg naar de buitenwereld. Naadloos vloeien de verhaallijnen in elkaar over als de vampier zijn weg naar de hotelschool annex internaat vindt. Onschuldige leerlingen en leraars worden 's nachts in hun achterste gebeten, waarna ze onder invloed van de vampier komen. Gelukkig weet het schrandere drietal wel raad met vampieren: knoflook, zilveren kruisen en houten spaken moeten soelaas bieden. Helaas blijkt het om de bijzondere orde der ruigpootvampieren te gaan, die slechts op één manier kan worden uitgeschakeld. De tijd dringt, want steeds meer kostgangers vallen aan de bloeddorstige wezens ten prooi. Doortastende jongeren…Lees verder
Molly, Freddy en Andy zitten op een heel strenge hotelschool waar vampiers de macht dreigen over te nemen. Het drietal bindt de strijd aan tegen de vampiers en delven bijna het onderspit. Elk van de 28 hoofdstukken begint met een citaat uit het 'Boek der Vampiers' van A. La Val die ook een rol in het verhaal speelt. Doordat de focus van de alwetende verteller per hoofdstuk switcht tussen Max Drecq, de grafdelver, en het drietal wordt de vaart goed er goed ingehouden. Zeer spannend, vlot geschreven verhaal. De Vlaamse schrijver heeft een prachtige site waarop veel is te lezen en te zien over zijn andere griezelboeken (www.griezel.be). De rood/bruin/zwarte omslagillustratie past goed bij de griezelige inhoud van het boek. De schutbladen zijn voorzien van zwart-witte pentekeningen van een opengeslagen vampierreceptenboek. De overige pentekeningen hebben een duistere sfeer en versterken de spanning van het verhaal. Vanaf ca. 10 jaar.

Vampiersoep

Na het lezen van dit boek weet je alles over vampieren en hun eigenaardigheden of kenmerken. Een boek met een heel hoog spannings- en griezelgehalte. De pentekeningen zijn even sober als griezelig. De citaten uit het boek der vampiers wijden je in in in de leer der vampieren. Een ongecompliceerd griezelverhaal dat je zo in de sfeer brengt van een superstrenge kostschool met leerkrachten die geen oor of hart hebben voor hun leerlingen. Een grafdelver ruimt het graf van een vampier op, met als gevolg dat de vampier weer tot leven komt. Een twaalftal vampiers woont in een verlaten villa die met onderaardse gangen verbonden is met de kostschool. Zij zijn verlekkerd op de leerlingen van de kostschool. Diegenen die gebeten worden door een vampier zijn, totaal willoos, in de macht van de vampiers. Zij bouwen onder invloed van de vampiers onwetend mee aan een zwembad mét mixer voor de mensenkinderen in de kostschool. Twee jongens en één zeer dapper meisje gaan de strijd aan tegen de vampiers…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia