Boek
Nederlands

Griezels op school

Patrick Lagrou (auteur)

Griezels op school

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een nieuwe klasgenoot durft het op te nemen tegen de strenge leraren op Brams school, maar al snel ontdekt hij dat er groot gevaar dreigt. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Griezels op school
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001
101 p. : ill.
ISBN
90-6822-765-3

Besprekingen

Op Brams school heerst een zeer strenge discipline. Voor het minste vergrijp word je al met vijf bladzijden strafwerk naar huis gestuurd. Als er dan een nieuwe leerling in zijn klas komt, die wel raad weet met de strenge leerkracht, sluit Bram snel vriendschap. Een voor een moeten de leraren van de school zich ziek melden en worden ze vervangen door nieuwe leerkrachten die veel minder streng zijn. Het lijkt een feest te worden op school, totdat Bram erachter komt dat de nieuwe leraren en zijn klasgenoot een kwaadaardig verbond hebben gesloten, waarvan de leerlingen het slachtoffer zullen worden. Gelukkig is er dan nog Brams opa, die altijd spannende verhalen over zijn avontuurlijke leven weet te vertellen, maar op zijn oude dag ook wel eens de kluts kwijt is. Door zijn ingrijpen weet hij op het laatste moment het onheil te keren. De verrassing in het boek is het gevaar dat in de personen van de nieuwe docenten onzichtbaar op de kinderen loert. De ontknoping in het bos zorgt voor een f…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia