Boek
Nederlands

De wraak van de mummie

Patrick Lagrou (auteur)
+1
De wraak van de mummie
×
De wraak van de mummie De wraak van de mummie

De wraak van de mummie

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Twee broers worden per ongeluk in een museum opgesloten bij een mummie. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra onderwerp
Egypte
Titel
De wraak van de mummie
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001
99 p.
ISBN
90-6822-767-X

Besprekingen

Met het bezoek van de broers Jan en Jo aan de recent ontdekte mummie van de onbekende farao Sharl-Atan, zit je meteen midden in het avontuur. De beschrijving van de angstaanjagende leegte van de afwezige ogen bezorgt je al rillingen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Tijdens hun ontdekkingstocht in de kelders van het museum verliezen de broers de tijd uit het oog: ze zitten in het museum opgesloten. De speurtocht om buiten te geraken wordt spannend. De mummie staat op en een man wordt vermoord. De jongens komen te laat aan bij het vakantiekamp. Joske, een klasgenote van Jan, redt hen van een fikse straf. Zij wordt op de hoogte gebracht van het avontuur. De jongens nemen Joske mee op hun zoektocht naar de mummie en ze speuren naar de oorzaak van de dood van één van de vier expeditieleden die de mummie ontdekten.
Lagrou heeft een puzzel samengesteld, waarvan je telkens nieuwe stukjes aangereikt krijgt. De personages worden heel duidelijk getekend in functie van het verhaal,…Lees verder
De schrijver Patrick Lagrou heeft opnieuw een spannend jeugdboek geschreven. Dit keer heeft hij als onderwerp Egypte en mummies gekozen. Twee broers worden per ongeluk in een museum opgesloten waar juist die nacht een mummie tot leven komt om wraak te nemen op zijn grafschenners. Een avontuurlijk en griezelig boek waarin Lagrou veel vertelt over hoe het er in het oude Egypte aan toe ging. Moeilijke woorden zoals 'sarcofaag' en 'amulet' worden helder uitgelegd. De plot zit goed in elkaar, maar de hoofdpersonen worden wel oppervlakkig neergezet. Korte hoofdstukken, geen illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia