Boek
Nederlands

In de klauwen van de duivel

Patrick Lagrou (auteur)
+1
In de klauwen van de duivel
×
In de klauwen van de duivel In de klauwen van de duivel

In de klauwen van de duivel

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 17-jarige Stefanie sluit zich aan bij een sekte om zo de wereld te verbeteren; haar vriend probeert haar daar weg te halen.
Extra onderwerp
sekten
Titel
In de klauwen van de duivel
Auteur
Patrick Lagrou
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2001
206 p.
ISBN
90-6822-511-1

Besprekingen

De zeventienjarige Stefanie zit in zak en as: ze wacht op een Zwitsers treinstation op haar vriend Jürgen om samen op vakantie te gaan. Jürgen echter werkt voor haar nietsontziende vader en deze laat hem niet gaan. Op het station ontmoet ze jongeren van de 'Kinderen van het Licht'. De gevoelige en naar warmte hunkerende Stefanie is een gemakkelijke prooi voor deze New Age-achtige beweging en binnen korte tijd geeft ze zich geheel over aan hun rituelen en visies op een betere wereld. Jürgen, die ook bij deze sekte belandt, weet te vluchten en samen met Stefanie's ouders en een sektekenner 'ontvoeren' en 'deprogrammeren' ze de gehersenspoelde Stefanie. Reëel overkomend verhaal waarin gewezen wordt op het levensdreigende gevaar jezelf te verliezen binnen een sekte wanneer deze op een onjuiste manier gebruik maakt van diverse therapievormen. De epiloog bevat een schokkend krantenbericht en adressen van hulpinstanties. Op de voor- en achterkant van de donkere kaft staan twee illustraties d…Lees verder

Over Patrick Lagrou

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Patrick Lagrou (Brugge, 1 oktober 1949) is een Vlaams jeugdauteur. Hij is vooral bekend van de dolfijnenkindserie.

Biografie

Al op 18-jarige leeftijd doorkruiste Patrick Lagrou Amerika, Europa en Noord-Afrika in een rammelkar. Over die reizen maakte hij reportages en gaf diavoorstellingen. Nadien bleef hij verder rondreizen en filmreportages maken.

Op zijn reizen spraken vooral tropische eilanden en de wereld onder water hem aan. Hij gaf er in Vlaanderen meer dan 900 dia- en filmvoordrachten over. Zijn foto's en films werden internationaal bekroond, en hij schreef ook honderden artikels en boeken voor volwassenen.

Lagrou oefende enige tijd het beroep van advocaat uit. Ook was hij vele jaren duikinstructeur en leidde een aantal van hen zelf ook op tot duikinstructeur. Alleen, het schrijven bleef zijn leven beheersen.

In de jaren tachtig ging zijn aandacht steeds meer uit naar zijn twee opgroeiende doch…Lees verder op Wikipedia