'The Expendables', een groep van actiehelden, gaan de strijd aan met oud-medeoprichter en wapenhandelaar Stonebanks die erop uit is om deze groep te vernietigen.
Extra onderwerp
Actiefilm, dvd-video
Taal
Engels
Uitgever
Entertainment One, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
ca. 121 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045242756

Besprekingen

In 2010 bracht Sylvester Stallone een groep acteurs uit de actiefilms van de jaren '80 bij elkaar voor de nostalgische knokfilm The Expendables.* Dat was een succes. Er kwam een vervolg en nu is er een derde film. The Expendables zijn huurmoordenaars die het opnemen tegen foute dictators en sadistische schurken. Omdat Bruce Willis voor deel 3 te veel geld vroeg, huurde Sylvester Stallone aan aantal vervangers in, onder wie Snipes, Harrison Ford en Mel Gibson als de slechterik. Halverwege de film wil Stallone zijn oude crew vervangen door jonge broekies maar de oudjes pikken dat niet. 'Hoewel The Expendables 3 soms kampt met een overkill aan actie, heeft de film zeker zijn charme. Stallone schmiert er duchtig op los en soms zijn de dialogen best geestig', zegt Ab Zagt (AD 14-8-'14). André Waardenburg (NRC 13-8-'14) is minder enthousiast en geeft 2 ballen. 'De mannen, onder wie Arnold Schwarzenegger en Jet Li, mogen best met pensioen.' Op IMDb komt het rapportcijfer op een 6,3.

Over Patrick Hughes

Patrick Hughes (Birmingham, 20 oktober 1939) is een Britse kunstenaar die in Londen werkzaam is. Hij is de geestelijk vader van "reverspective", een optische illusie op een driedimensionaal oppervlak (veelal een of meerdere afgeknotte piramides met een vierkante basis) waarbij de delen van de afbeelding die het verst lijken fysiek het dichtst bij zijn.

Beknopte biografie

Patrick Hughes werd geboren in Birmingham, ging naar school in Hull en ging in 1959 naar het James Graham Day College in Leeds. Later gaf hij les aan het Leeds College of Art voordat hij een onafhankelijke kunstenaar werd. Hughes sloot zich aan bij de "Jape Art"-kunstbeweging van Robin Page. Hij heeft drie zonen bij zijn eerste vrouw, Rennie Paterson, en was later getrouwd met de auteur Molly Parkin. Hughes woont boven zijn studio in de buurt van Old Street, Londen, met zijn derde vrouw, de historicus en biograaf Diane Atkinson.