Boek
Nederlands

Verliefd

Patrick De Bruyn (auteur)
Een omroepmedewerkster en een oud-politicus, beiden getrouwd, worden verliefd op elkaar. De vrouw wordt met deze relatie gechanteerd en gedwongen een misdaad te begaan.
Titel
Verliefd
Auteur
Patrick De Bruyn
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2007
329 p.
ISBN
9789022321324 (paperback)

Besprekingen

Verliefd vertrekt met wat men in rennerstermen omschrijft als een vliegende start. Tussen Rick Bogaert, advocaat en politicus op zijn retour, en Ingrid Lund, een mediamedewerkster, komt het tot een ware coup de foudre. Na wat flirten en hitsig e-mailverkeer komt het tot een rendez-vous, maar dan loopt het met hun wederzijdse levens aardig mis. Ingrid wordt immers achtervolgd door een man die zich achteraf bekend zal maken als Bruno Carels. Die weet na verloop van tijd niet alleen binnen te dringen in de intieme levenssfeer van Ingrid, maar ook Rick wordt via e-mails belaagd en gemanipuleerd.

De auteur weet op treffende wijze een beklemmende sfeer op te roepen van twee geliefden die juist omwille van hun emoties en obsessies de speelbal worden van een koele en berekende voyeur die zich heeft voorgenomen hun levens naar de verdoemenis te helpen. Patrick De Bruyn weet de impasse waarin Ingrid en Rick verzeild raken op een geloofwaardige en psychologisch verantwoorde wijze …Lees verder
De Vlaming De Bruyn publiceerde reeds vijf misdaadromans en werd al eens genomineerd voor de Gouden Strop. In ´Verliefd´ worden oud-politicus Rick Bogaert en omroepmedewerkster Ingrid Lund, beiden getrouwd, verliefd op elkaar. Bruno Carels chanteert Ingrid: als zij zijn opdracht niet uitvoert, wordt hun affaire bekend. Ze moet als zelfmoordenares een toren in Antwerpen opblazen - althans, dat krijgt Rick te horen. Hij probeert Ingrid te redden, maar het blijkt een val. Tot aan de ontknoping is het een geloofwaardig en vlot geschreven verhaal, maar de plot is (te) ver gezocht. Wel een onderhoudende thriller. Normale druk.

Over Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poi…Lees verder op Wikipedia