Boek
Nederlands

Heks Wormpa

Patricia David (auteur), Erika Cotteleer (illustrator)
Heks Wormpa woont met twee andere heksen in het heksenbos. Ze ontmoet in de mensenwereld een weduwnaar met twee kinderen en wordt verliefd op hem. Haar toverkunsten bieden soms hulp en leiden soms ook tot verwarring. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Heksen, Verliefd zijn
Titel
Heks Wormpa / Patricia David ; ill. Erika Cotteleer
Auteur
Patricia David
Illustrator
Erika Cotteleer
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2004
307 p. : ill.

Besprekingen

De heks Wormpa woont met twee andere heksen in het heksenbos. Ze ontmoet in de mensenwereld een weduwnaar met twee kinderen en wordt verliefd op hem. Haar toverkunsten bieden soms hulp en leiden soms ook tot verwarring. Wormpa wordt heen en weer geslingerd tussen haar twee werelden die ogenschijnlijk niet samengaan. Uiteindelijk overwint de liefde en vindt ze een modus om toch ook contact te blijven houden met haar heksenbestaan. Een aardig en niet alledaags heksenverhaal dat zich vooral leent om te worden voorgelezen. Het boek is voor de leeftijdsgroep waar het voor bestemd is wel wat aan de dikke kant, maar weet toch wel tot het einde te boeien. Duidelijke lay-out, enkele paginagrote zwartwitte illustraties in een naïeve artistieke stijl. De flaptekst geeft aan dat het boek geschikt is voor 4-7 jarigen, maar 6-8 jarigen lijkt een reëlere leeftijdsgroep om het verhaal echt te kunnen begrijpen. Stevig omslag.

Heks Wormpa

Heks Wormpa wil wel eens wat anders dan het gezelschap van de heksen Kweetetal en Valsefie. Uil raadt haar aan een krant te lezen, dat zal haar afleiden. Een advertentie in de krant wekt Wormpa’s interesse voor het mensenland. Daar ontmoet ze Kriek, een weduwnaar met twee kinderen. Eer ze het goed beseft, is heks Wormpa smoorverliefd. Uil, Kweetetal en Valsefie overstelpen haar tevergeefs met goede raad. Maar Wormpa doet haar zin, ze volgt haar hart. De heks, die niet vertrouwd is met menselijke gebruiken, raakt in opeenvolgende hilarische situaties verzeild. Maar met de hulp van haar vriendinnen, neemt ze uiteindelijk een beslissing waar iedereen zich goed bij voelt. Kweetetal en Valsefie speelden de hoofdrol in eerder verschenen boeken van deze auteur. Hun kenmerkende eigenschappen en karakters blijven ook in dit deel mooi uitgewerkt en herkenbaar. Vlotte dialogen, korte beschrijvingen en vooral veel grappige situaties maken van dit verhaal een uitnodigend geheel. Daarin vullen d…Lees verder

Suggesties