Dvd
Italiaans

5x Paolo Sorrentino

Paolo Sorrentino (regisseur)
Vijf speelfilms van de Italiaanse regisseur (1970-).
Bevat
La grande bellezza
Il divo
Le conseguenze dell'amore
L'amico di famiglia
L'uomo in più
Titel
5x Paolo Sorrentino
Regisseur
Paolo Sorrentino 1970-
Taal
Italiaans
Uitgever
Homescreen, [2014]
5 dvd-video's
Speelduur
142, 110, 100, 102, 100 min.
Aantekening
Italiaans gesproken Ondertiteling: Nederlands e.a.
EAN
8717249482253

Besprekingen

Box met vijf films van Paolo Sorrentino. In 'La grande bellezza'* (2013) teert kunstcriticus Jep Gambardella nog steeds op het succes van zijn lang geleden geschreven eerste roman. Gerhard Busch (Cinema.nl) schrijft dat je deze film wel móet vergelijken met La dolce vita van Fellini. De film won de Oscar voor Beste niet-Engelstalige film. 'Il Divo'** is een Italiaanse politieke biografie (2008) waarin politicus Andreotti in de jaren 90 beschuldigd wordt van banden met de maffia. Peter de Bruijn (NRC 25-2-'09) gaf 4 balletjes: 'Il divo is een hypergestileerde film, die visueel vaak betoverend mooi is.’ Le conseguenze dell’amore*** is een speelfilm uit 2003 waarin Titta Di Girolamo al acht jaar in een anoniem hotel in Zwitserland woont, in stilte, zonder luxe. Bas Blokker (NRC 11-5-'05): 'Laat het volstaan te zeggen dat de ontknoping van dat geheim, de consequenties van de liefde, angstaanjagend en gruwelijk zijn en dat Sorrentino al deze scènes even meesterlijk neerzet.’ De box bevat v…Lees verder

Over Paolo Sorrentino

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door

Paolo Sorrentino (Napels, 31 mei 1970) is een Italiaanse filmregisseur en scenarioschrijver. Zijn film La grande bellezza won in 2014 een Oscar voor de beste buitenlandse film.

Biografie

Paolo Sorrentino verloor op zeventienjarige leeftijd zijn beide ouders door een ongeval als gevolg van een gaslek in hun woning.

In 1998 schreef hij mee aan het scenario voor de film Polvere di Napoli.

Als regisseur verwierf hij internationale erkenning met de film Le conseguenze dell'amore, over het leven van een eenzame Italiaan die in Zwitserland hand-en-spandiensten verleent aan de maffia. De film werd in 2004 genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

In 2008 regisseerde Sorrentino Il divo, een biopic over het leven van de voormalige Italiaanse premier Giulio Andreotti. Deze werd beschuldigd van banden met de maffia. Ook deze film kreeg een nominatie voor de Gouden Palm. …Lees verder op Wikipedia