Boek
Nederlands

De ondergang van het Derde Rijk

Olivier Weinberg (illustrator), Yves Plateau (scenarist), Jacques Martin (naar het werk van)
Reconstructie in tekst, foto's en tekeningen van de eindfase van de Tweede Wereldoorlog in Europa.
Onderwerp
Wereldoorlog II
Titel
De ondergang van het Derde Rijk
Illustrator
Olivier Weinberg
Scenarist
Yves Plateau Isabelle Bournier
Naar het werk van
Jacques Martin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La chute du Reich
Uitgever
[Plaats van uitgave onbekend]: Casterman, 2015
56 p. : ill.
ISBN
9789030371045 (paperback)

Besprekingen

Beeldverhaal over de laatste jaren van nazi-Duitsland, waarin de nadruk ligt op de militaire geschiedenis. Korte teksten worden afgewisseld met foto's in zowel kleur als zwart-wit en tekeningen die oorlogshandelingen afbeelden en begeleid worden door korte bijschriften. Het beeldboek begint halverwege de Tweede Wereldoorlog, in de maanden waarin de geallieerde troepen de overhand krijgen. Vervolgens verhaalt het boek over de bevrijding van de concentratiekampen, Adolf Hitlers geheime wapens en de capitulatie van Duitsland. Met een chronologisch overzicht, plattegronden, een opsomming van door de Duitsers ontwikkelde wapens en oorlogsmaterieel, een overzicht van de uniformen die de diverse rangen van het leger van de Sovjet-Unie droegen, en enkele korte beschrijvingen van oorlogsmusea en -bezoekerscentra in Frankrijk, België, Duitsland, Polen, Rusland en de Verenigde Staten. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Olivier Weinberg

Olivier Weinberg (Metz, 1969) is een Frans animator en striptekenaar.

Carrière

Weinberg begon zijn carrière op het gebied van de animatie. Zo werkte hij als storyboard artist mee aan Le bout des doigts (2003) en Horseland (2008).

In 2008 ontmoette Weinberg Jacques Martin en ging tekenen voor de educatieve reeks De reportages van Lefranc. Hij tekende De Atlantische muur (2011), De landing (2014), Het Ardennenoffensief (2014), De ondergang van het Derde Rijk (2015), De strijd om de Pacific (2016) en Les Batailles de Moselle (2017). Het album uit 2015 leverde hem bij de Prix Saint-Michel in 2015 de Plume d'or op.

Weinberg werkte mee aan de animatieserie Ernest et Célestine, la collection, die in 2017 op de Franse televisie werd uitgezonden.

In 2019 was hij een van de tekenaars van het album Le château de Malb…Lees verder op Wikipedia