Boek
Nederlands

Fitness en krachttraining

Oliver Roberts (auteur)
+1
Fitness en krachttraining
×
Fitness en krachttraining Fitness en krachttraining

Fitness en krachttraining

Titel
Fitness en krachttraining
Auteur
Oliver Roberts
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beginner's guide to weight training
Uitgever
Utrecht: Forte, 2004
96 p. : ill.
Aantekening
Omslagondertitel : Trainen voor sterke spieren
ISBN
90-5877-326-4

Besprekingen

Olivier Roberts is reeds vijf jaar triatleet en wielrenner. Hij schrijft regelmatig artikelen over fitness en voeding voor o.m. 'Runner's World'. Zelf traint hij tweemaal per dag, zes dagen per week, waarbij hij fietsen afwisselt met zwemmen, hardlopen, krachttraining en yoga. Hij kent dus het klappen van de zweep en zijn jarenlange ervaring blijkt uit de talrijke tips die in dit boek terug te vinden zijn.

Fitness en krachttraining start met tips voor een goede uitrusting, gaande van materiaal zoals dumbbels en oefenmatjes tot kledij en schoenen. Verder volgt nog uitgebreid voedingsadvies en wordt dieper ingegaan op blessures en hoe je doorzet als het allemaal even tegenzit. Hierna volgt het eigenlijke trainingsprogramma. Eerst worden de verschillende soorten training voorgesteld: borst-, rug-, schouder-, arm- en beenoefeningen, het komt allemaal aan bod. Ook het aspect cardiovasculaire training komt even aan bod. Daarna volgen de verschillende schema's, in totaal maar l…Lees verder
Een klein, goed ogend boekje, dat met veel gekleurde foto's iets vertelt over fitness, krachttraing en gezonde voeding. De onderwerpen worden kort belicht, waarbij wordt uitgegaan van de opties zelf materiaal aanschaffen of werken in een sportschool. De gegeven oefeningen en trainingsschema's zijn simpel en worden met begrijpelijke uitleg en plaatjes duidelijk gemaakt. Belangrijke informatie is in kleurvlakken geplaatst. Een aardig en handzaam boekje dat simpelweg leuke oefeningen geeft voor hen die, zonder uitgebreide theorie, in goede conditie willen komen of blijven.