Boek
Nederlands

De avonturen van Lester en Bob

Ole Könnecke (auteur), Annick Van den Eynde (vertaler)
+1
De avonturen van Lester en Bob
×
De avonturen van Lester en Bob De avonturen van Lester en Bob
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Zes verhaaltjes over de avontuurlijke en slimme eend Lester en zijn onafscheidelijke vriend Bob, een goedmoedige beer. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
De avonturen van Lester en Bob
Auteur
Ole Könnecke
Vertaler
Annick Van den Eynde
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Abenteuer von Lester und Bob
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds /Infodok, 2015
62 p. : ill.
ISBN
9789059086531 (hardback)

Besprekingen

Zes korte grappige verhaaltjes over twee zeer verschillende, maar onafscheidelijke vrienden. Lester, een eend met lange hals, is beleefd, avontuurlijk en een slimme prater. Zijn vriend Bob is een goedmoedige rustige bruine beer, die erg van taart houdt. De onderwerpen van de verhaaltjes zijn eenvoudig: vermomming om aan een spel mee te kunnen doen, maar ontmaskerd worden; Bob die zijn taart graag alleen opeet, maar toch telkens weer deelt met Lester; gepaste kleding voor een feestje; humeurig zijn; elkaar missen. De onuitgesproken clou van de verhaaltjes is telkens heel duidelijk en erg grappig. Op de rechterpagina staat steeds een paginagrote omkaderde stripachtige tekening met zwart omlijnde figuren in rustige kleuren en veel witruimte. De humoristische tekeningen zijn eenvoudig maar zeer effectief en vullen vaak de tekst aan. Zo zijn ogen slechts punten, die ronder, groter, langwerpiger e.d. worden om gelaatsuitdrukkingen te tonen. De linkerpagina bevat enkele regels gecentreerd af…Lees verder

De avonturen van Lester en Bob

Dit kleine boekje bevat zes korte verhaaltjes met Lester en Bob in de hoofdrol. Het begint met voorstelling van de twee vrienden. Lester de eend is geliefd, wordt bewonderd en is de held van iedereen. Hij houdt van avontuur en is een echte babbelaar. Bob de beer is lief en betrouwbaar. Hij doet het liever rustig aan en is dol op taart. De vrienden zijn onafscheidelijk hoewel ze wel heel erg van elkaar verschillen.

Lester en Bob beleven geen echte avonturen. Het zijn eenvoudige verhalen over herkenbare dingen zoals zich vermommen om mee te mogen spelen, voor even op ‘wereldreis’ gaan, elkaar missen, humeurig zijn, lekkers met elkaar delen en gepaste kledij zoeken voor een uitstapje. Veel moet je tussen de lijnen door lezen of uit de prenten afleiden. Bob wordt eigenlijk steeds beetgenomen en echt leuk lijkt deze vriendschap niet. De omfloerste grapjes met onuitgesproken pointe zijn niet altijd even gemakkelijk te begrijpen voor kinderen.

De linkerbladzijde beva…Lees verder