Boek
Nederlands

Had ik maar een vak geleerd : de Nigel op de kop

Nigel Williams (auteur), Patrick De Witte (auteur)
+1
Had ik maar een vak geleerd : de Nigel op de kop
×
Had ik maar een vak geleerd : de Nigel op de kop Had ik maar een vak geleerd : de Nigel op de kop

Had ik maar een vak geleerd : de Nigel op de kop

Impressie van het leven van de Brits-Vlaamse stand-upcomedian. Nigel Williams komt in 1976 met de boot van Dover naar Oostende, op weg naar zijn broer die een café in Antwerpen heeft. Hij komt zonder diploma maar mét een gereedschapskist, omdat iedereen moet zien dat hij komt om te werken. De taal leert hij op de fabrieksvloer. In 1998 begint hij met stand-up comedy in café Buster in Antwerpen.
Onderwerp
Williams, Nigel
Titel
Had ik maar een vak geleerd : de Nigel op de kop
Auteur
Nigel Williams Patrick De Witte
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Vrijdag, 2011
114 p. : ill.
ISBN
9789460011047 (paperback)

Besprekingen

Had ik maar een vak geleerd heeft, voor wie de intussen vijf shows van Nigel Williams heeft gezien, op enkele details na weinig nieuwswaarde. Williams en Patrick De Witte beginnen het verhaal in 1976, wanneer Williams de boot van Dover naar Oostende neemt op weg naar een broer die een café in Antwerpen heeft. Hij heeft geen diploma op zak, maar sleept wel een gereedschapskist mee, zodat iedereen kan zien dat hij komt om te werken. Nederlands leert Williams op de fabrieksvloer, dus alle taalfouten die hij maakt, wijt hij aan zijn Vlaamse leermeesters. Hij besluit om in Vlaanderen te blijven, want het Thatcheriaanse Engeland bevalt hem helemaal niet. In 1998 begint hij met stand-upcomedy in café Buster in Antwerpen. Na al die jaren zegt hij niet meer te weten of hij een Brit of een Vlaming is, en dus noemt hij zichzelf een Vlaming van wie de familie Engels is. Daarom irriteert het hem dat hij soms nog als een vreemde wordt beschouwd.
Omdat Williams niet houdt van platte hum…Lees verder
Voor mensen die de comedyshows van Nigel Williams hebben gezien, heeft dit boekje weinig nieuwswaarde. Hij komt in 1976 met de boot van Dover naar Oostende, op weg naar zijn broer die een café in Antwerpen heeft, zonder diploma maar mét een gereedschapskist, omdat iedereen moet zien dat hij komt om te werken. De taal leert hij op de fabrieksvloer, dus alle taalfouten die hij maakt, wijt hij aan zijn Vlaamse leermeesters. Na al die jaren weet hij niet meer of hij een Brit of een Vlaming is. Daarom irriteert het hem dat hij soms nog als een vreemde wordt beschouwd. Hij besluit om in Vlaanderen te blijven (het Engeland van Thatcher bevalt hem helemaal niet), waarna hij in 1998 begint met stand-up comedy in café Buster in Antwerpen. Omdat Williams niet houdt van platte humor, danst hij dikwijls op een slappe koord door gevoelige onderwerpen aan te raken. Dit boekje is leuk voor de fans of voor wie uit is op een eerste kennismaking. Het is vlot geschreven, met de nodige dosis ironie en ver…Lees verder

Over Nigel Williams

Nigel Williams kan verwijzen naar:

  • Nigel Williams (cabaretier) (1954), Vlaams-Britse cabaretier
  • Nigel Williams, artiestennaam Digitzz, Nederlands-Amerikaans rapper