Boek
Nederlands

Fijne verjaardag voor jou!

Nicola Slater (auteur)
+1
Fijne verjaardag voor jou!
×
Fijne verjaardag voor jou! Fijne verjaardag voor jou!

Fijne verjaardag voor jou!

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
De bruine beer speelt een liedje op haar dwarsfluit. De grijze das speelt hetzelfde liedje op zijn gitaar, en de kat op haar viool. Waar gaan ze allemaal naartoe? En voor wie is die taart met het brandende kaarsje? Vierkant hardkartonnen prentenboek met geluidsknoppen en een lichtje. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Muziek, Jarig zijn
Extra onderwerp
prentenboeken, Boekbaby's
Titel
Fijne verjaardag voor jou!
Auteur
Nicola Slater
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Happy birthday to you!
Uitgever
Haarlem: Gottmer, copyright 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789025767846 (hardback)

Besprekingen

Otter is jarig en de muzikanten zijn al musicerend op weg naar de feestlokatie. Om de beurt spelen ze een regel uit het bekende verjaardagslied Happy birthday to you. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken een een verzonken ronde druktoets binnen de vijf illustraties (over dubbele bladzijden) om de muziek te kunnen horen. Achtereenvolgens zijn een dwarsfluit, gitaar, viool en piano te horen. De vriendelijke muzikanten zijn een beer, een das, een kat, een rendier en een vos. Op de vijfde prent zijn alle dieren binnenshuis aan het feesten. Het geheel ziet er vrolijk en fris uit; overzichtelijke, kleurrijke tekeningen waaraan sfeervolle details zijn toegevoegd. De muzieknotatie in de tekeningen, waarbinnen de druktoetsen zijn verwerkt, is willekeurig. Verrassend is de verjaardagstaart met een 'echte' brandende kaars. De batterijen voor de muziekfragmenten en het lichtje zijn verwerkt in het verdikte achterplat. De enkele tekstregels hebben eenvoudig eindrijm (abcb)…Lees verder

Over Nicola Slater

Nicola Slater (Ayr, 14 augustus 1984) is een tennisspeelster uit Schotland. Zij begon op elfjarige leeftijd met het spelen van tennis. Haar favoriete ondergrond is gras. Zij speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand. In het junior-ITF-circuit won zij twee titels.

In 2013 speelde zij op Wimbledon haar eerste grandslamtoernooi, door samen met Lisa Whybourn middels een wildcard uit te komen in het damesdubbelspel.

Posities op de WTA-ranglijst

Positie per einde seizoen:

Prestatietabel grandslamtoernooien

Vrouwendubbelspel

Externe links

  • (en) Profiel van Nicola Slater op de website van de WTA
  • (en) Profiel van Nicola Slater op de website …Lees verder op Wikipedia