Boek
Nederlands

Bastiaans doos

Nicola Pontin (auteur)
+1
Bastiaans doos
×
Bastiaans doos Bastiaans doos

Bastiaans doos

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bastiaan heeft een bijzondere doos. In die doos kan Bastiaan chauffeur zijn of piloot of piratenkapitein. En Bastiaans knuffels gaan altijd met hem mee op reis. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en eenvoudige tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Bastiaans doos
Auteur
Nicola Pontin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Bruno's box
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: De Vries-Brouwers, 2012
[24] p. : ill.
ISBN
9789059271395 (Antwerpen, hardback) 9789053419168 (Rotterdam, hardback)

Besprekingen

In dit grote, vierkante prentenboek heeft Bastiaan een doos. Geen gewone doos… het is de allermooiste doos van de hele wereld. En hij kan er van alles van maken: een bus met Bastiaan aan het stuur, een raket met hem als ruimtevaarder of een heel grote dino. De volgende dag is Bastiaan zijn doos kwijt. Maar hij vindt een lege keukenrol en maakt daarvan een telescoop waarmee hij de wereld in kan kijken. Doos en telescoop leren Bastiaan: ik kan alles zijn wat ik wil! De paginagrote prenten, met verschillende tekentechnieken, zijn warm, herkenbaar en sober. Werkelijkheid en fantasie lopen als vanzelfsprekend door elkaar heen. De eenvoudige tekst, een enkele regel per pagina, is gedrukt in een wat groter, rond fantasielettertype. Uitgave die als kijk- en voorleesverhaal kan dienen, maar ook startpunt kan zijn voor gesprek. Letterlijk: wat maak jij van een doos? Filosofisch: wat wil/kan jij zijn? Kleuters (maar ook peuters al) zullen zich gemakkelijk herkennen in Bastiaan en zijn trouwe knu…Lees verder

Bastiaans doos

Bastiaan heeft veel fantasie. En Bastiaan heeft … een doos! Zijn doos is de mooiste die er is. Zijn doos kan worden wat hij wil. En met zijn doos kan hij worden wie hij wil! En als de doos opeens verdwijnt, dan vindt Bastiaan weer iets nieuws om mee te spelen!
Een eenvoudig figuurtje met zijn knuffels lacht je toe op de voorzijde van dit boek. Hij zit in een auto, wat later een doos blijkt te zijn. En als je de achterkant van het boek bekijkt zie je hun voeten verschijnen van onder de doos. Een leuke eyecatcher!
De tekeningen zijn zeer eenvoudig, net als het verhaal. Het perspectief in de tekeningen klopt niet altijd, maar daar zullen peuters niet over struikelen.
Wanneer Bastiaan begint te verzinnen wat hij allemaal met de doos kan doen, probeert de auteur in elke tekening wel een aspect van de originele doos te steken. Zo zie je de kleefband op de autobus en de raket en de pijlen van de oorspronkelijke doos vind je terug op het vliegtuig. Bij het piratenschip en de…Lees verder