Boek
Nederlands

Kriebeltje wil spelen

Nico De Braeckeleer (auteur), Rosemarie De Vos (illustrator)
+1
Kriebeltje wil spelen
×
Kriebeltje wil spelen Kriebeltje wil spelen
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Spin Kriebeltje kan niemand vinden die met hem wil spelen, totdat hij een slak tegenkomt. Prentenboek met zachtgekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kriebeltje wil spelen
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Rosemarie De Vos
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789059323643

Besprekingen

Spin Kriebeltje wil graag spelen, maar de vlinder wil alleen spelen met iemand die kan vliegen, het lieveheersbeestje is bang om leeggezogen te worden en de bij wil alleen met een insect spelen. Gelukkig wil de slak wel spelen en hij maakt een lekker glibberige glijbaan voor Kriebeltje en de andere dieren die nu wel willen spelen. "En ze speelden nog lang en gelukkig." Mooie, paginagrote over twee pagina's doorlopende gekleurde illustraties van de desbetreffende dieren (die niet altijd vrolijk kijken; de meeste dragen een menselijk item als een bril, laarzen, een zakdoek) en planten. Ze bestaan voornamelijk uit aquarel met aanvullende andere techniek. Een tekst als "Dan spelen we om het traagst!" is gezet in twee verschillende groottes en diktes. Licht glanzend, stevig papier. Op de kaft een illustratie van de dieren met het (glimmende) rode spinnetje als middelpunt. Vanaf ca. 4 jaar.

Kriebeltje wil spelen

Kriebeltje is een kruisspin. Ze zoekt een vriendje om mee te spelen. Ze vraagt het aan Vlinder, maar die speelt alleen met diertjes die kunnen vliegen. Het Lieveheersbeestje weigert ook want ze vreest vastgekleefd te worden in het web van de spin. Ook de Bij wil niet omdat Kriebeltje geen insect is. Bij de Slak heeft Kriebeltje meer geluk. Zij is niet bang van Kriebeltje. Met haar speelt er ook niemand. Zij is zo traag en maakt alles glibberig. Maar dat is net leuk, vindt Kriebeltje. De Slak maakt een glibberige glijbaan en alle diertjes zien dat het leuk wordt en komen meespelen. Uiteindelijk wordt het toch nog een vrolijke boel. Prentenboek met frisse hedendaagse illustraties in aquarel met weinig tekst. De dieren zijn best origineel afgebeeld. Jammer dat het verhaal zo weinig verrassend is.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" (een sf young adultserie), "BOE!kids" (een fantasy AVI-reeks), "Hartsvriendinnen", een reeks over vriendschap en liefde voor meisjes vanaf 9 jaar, "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, etc.), maar vooral scenario's schrijft (Hallo K3, Jabaloe, Rox, Plop, …Lees verder op Wikipedia