Boek
Nederlands

Het grote bibberboek

Nico De Braeckeleer (auteur), Guy Didelez (auteur), Frank Pollet (auteur)
Zeven griezelverhalen van zeven verschillende auteurs over jongens en meisjes die avonturen beleven vol spoken, geesten en andere monsters. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Het grote bibberboek / Nico De Braeckeleer, Guy Didelez, Frank Pollet ... [et al.]
Auteur
Nico De Braeckeleer Guy Didelez Frank Pollet
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2006
160 p.
ISBN
90-59323-14-9

Besprekingen

Zeven Vlaamse auteurs schreven elk een griezelverhaal voor dit boek. De elementen zijn bekend: geesten, bovennatuurlijke krachten, onheilspellende voorspellingen, duivels en behekste dieren. In het griezelgenre is inmiddels zoveel verschenen, dat sommige boeken al gauw meer van hetzelfde zijn. Voor de meeste verhalen in dit boek geldt dit ook, al zitten er toch een paar bij die een aparte invalshoek kiezen of een oud gegeven nieuw leven inblazen door er een andere draai aan te geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor de verhalen over de golem en de grimoire van Elphas. De teksten lezen lekker weg, al loopt niet alles even soepel en worden clichés niet geschuwd. De hoofdpersonen zijn kinderen, de slechteriken verschillen nogal. Een enkel verhaal loopt slecht af voor de 'goede' partij. Duister omslag, duidelijke druk. Korte profielen van de auteurs na elk verhaal. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON"(sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, GameKeepers, etc.), maar v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties