Boek
Nederlands

Elfde gebod : mystieke plaatsen en figuren in Vlaanderen

Nicky Langley (auteur), Peter Nackaerts (fotograaf)
+1
Elfde gebod : mystieke plaatsen en figuren in Vlaanderen
×
Elfde gebod : mystieke plaatsen en figuren in Vlaanderen Elfde gebod : mystieke plaatsen en figuren in Vlaanderen

Elfde gebod : mystieke plaatsen en figuren in Vlaanderen

Titel
Elfde gebod : mystieke plaatsen en figuren in Vlaanderen
Auteur
Nicky Langley
Fotograaf
Peter Nackaerts
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Leuven: Davidsfonds, 2010
244 p. : ill.
ISBN
9789058267351 (paperback)

Besprekingen

Dit boek laat je aan de hand van tekst en beeld kennismaken met een tiental mystieke figuren en plaatsen in Vlaanderen. In een inleidend hoofdstuk vertelt de auteur, die vooral bekend is als actrice, onder meer hoe het idee voor het boek tot stand kwam (ze verwijst daarbij naar de paranormale 'leylijnen', een soort energiebanen). Daarna volgen anekdotische reportages rond erg diverse trekpleisters die te maken hebben met geloof, bijgeloof en paranormaliteit. Zo neemt de auteur ons mee naar Borsbeek, waar zich het graf bevindt van kleuterleidster Clara Jung (1887-1952), die de kruiswonden van Christus zou hebben gedragen. Verder zijn er hoofdstukken over het Bomkapelletje in Koolskamp, de drie Heiligdommen van Antwerpen, Priester Poppe, zuster Rumolda enzovoort. De auteur vertelt niet alleen het verhaal achter deze plekken en figuren, maar gaat ook dieper in op de mensen die er waarde aan hechten. De foto's in kleur en zwart-wit schetsen de sfeer ter plaatse en de devotie van de bezoek…Lees verder

Over Nicky Langley

Nicole 'Nicky' Langley (1954) is een Vlaamse actrice en schrijfster van Amerikaanse origine.

Nicky is geboren in de Amerikaanse staat New Jersey. Ze heeft een Vlaamse moeder en een Amerikaanse vader, en heeft nog twee broers.

Ze studeerde af aan Studio Herman Teirlinck. Ze begon haar carrière als jazzzangeres en was ook actief op cruises. In juli 1985 nam ze met het Belgische team (naast Jean Bosco Safari en Patrick Annesi) deel aan de Knokke Cup. Onder leiding van coach Fred Bekky eindigde ze toen op de tweede plaats.

Haar bekendste rol is die van Oma Fonkel in Mega Mindy.

Behalve actrice is Langley ook schrijfster. Ze schreef onder andere een boek over het waargebeurde verhaal Malou over zuster Marie Louise Habets en het boek Het Elfde Gebod.

Films en televisieseries