Boek
Nederlands

Leven zonder beperkingen : niets is onmogelijk

Nick Vujicic (auteur), Geraldine Damstra (vertaler)
+1
Leven zonder beperkingen : niets is onmogelijk
×
Leven zonder beperkingen : niets is onmogelijk Leven zonder beperkingen : niets is onmogelijk

Leven zonder beperkingen : niets is onmogelijk

Nick Vujicic werd geboren zonder armen en benen. Hij verwierf bekendheid door zijn toespraken, die via Youtube over de wereld verspreid werden. Zijn christelijk geïnspireerde boodschap is: grenzen zijn relatief. We moeten ons niet laten beperken door schijnbare fysieke of mentale onmogelijkheden.
Titel
Leven zonder beperkingen : niets is onmogelijk
Auteur
Nick Vujicic
Vertaler
Geraldine Damstra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Life without limits : inspiration for a ridiculously good life
Editie
1
Uitgever
Kampen: Kok, 2011
243 p., [8] p. pl.
ISBN
9789043519090 (paperback)

Besprekingen

Nick Vujicic, zevenendertig jaar, werd geboren zonder ledematen, maar laat zich daar niet door beperken. In Leven zonder beperkingen beschrijft hij de moeizame weg naar aanvaarding van zichzelf, naar het aanvaarden van zijn beperkingen, maar beschrijft hij ook het gaandeweg ontdekken van zijn mogelijkheden, en de zoektocht naar wat betekenis heeft voor zijn leven. De auteur brengt met zijn boek een boodschap van hoop voor heel wat mensen. Met zijn eigen beperkingen als maatstaf stelt hij dat je altijd kunt opstaan, ook als dat schijnbaar onmogelijk is. In die zin is Vujicic een fenomeen. Hij trekt de wereld rond als evangelist en brengt met zijn emotioneel betoog een boodschap van hoop, waarin hij zijn toehoorders vraagt om nooit ofte nimmer op te geven. Zijn inspirator, zijn bron, is zijn geloof, de motor die hem op de been houdt, en de stem die door hem spreekt, is Jezus Christus.
Vujicic is een hit op YouTube, en zijn toespraken via die weg volgen is, naar mijn mening,…Lees verder
De Amerikaanse auteur van dit egodocument werd uit oorzaak van een maar zelden voorkomend syndroom zonder armen en benen geboren. Gedurende zijn leven werd hij met name tijdens de puberteit met depressies en geestelijke nood geconfronteerd, die bijna tot suïcide leidden. Toch lukte het hem door positief te denken zijn lichaam te accepteren en uiteindelijk in zijn beleven een leven zonder beperkingen te leiden. Bron van dit vermogen is zijn geloof in God, dat hem de kracht geeft door te gaan en de wereld rond te reizen om zowel gelovige als niet-gelovige mensen te motiveren, te inspireren en moed in te spreken. Een belangrijke steun voor hem vormt het ontvangen van een 'hug' als een positieve bezegeling van een contact met anderen. Het boek is een combinatie van geloofsgetuigenis, levensverhaal, een cursus positief denken en de uitleg van een aantal leefregels. Lezers die nuchter in het leven staan, zullen de schrijfstijl eventueel als 'zoetig' en geveinsd kunnen ervaren. Bevat een aan…Lees verder

Over Nick Vujicic

Nicholas James (Nick) Vujicic (Brisbane, 4 december 1982) is een Australische evangelist en spreker van Servische afkomst. Hij lijdt aan tetra-amelie, waarbij men geboren is zonder armen en benen. Vujicic is een. Hij gebruikt zijn levensverhaal om anderen te inspireren. Daarbij geeft hij zijn christelijke getuigenis en wil hij "de hoop van Jezus Christus brengen naar mensen over de hele wereld". Als spreker is Nick Vujicic in Nederland regelmatig te horen in het tv-programma Hour of Power zondagochtend op RTL 5.

Biografie

Vujicic worstelde gedurende zijn kindertijd met zijn handicap en op zijn drieëntwintigste begon hij zijn eigen non-profitorganisatie Life Without Limbs. Na zijn studies aan de universiteit begon Vujicic aan zijn reis als spreker om anderen te motiveren. Hij geeft regelmatig presentaties over onderwerpen als handicap, hoop en het vinden van betekenis in het leven. Hij heeft tot nu toe tot meer dan drie milj…Lees verder op Wikipedia