Boek
Nederlands

Samen met Sam ... naar de winkel

Nick Butterworth (auteur), Siska Goeminne (bewerker)
+1
Samen met Sam ... naar de winkel
×
Samen met Sam ... naar de winkel Samen met Sam ... naar de winkel
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Sam en zijn knuffels doen boodschappen. Ieder heeft zijn voorkeur: pasta, fruit, een pakje sap… Samen dragen ze de spullen naar de kassa, waar ze betalen. Vervolgens gaan ze uitgeput in de kinderwagen naar huis.
Titel
Samen met Sam ... naar de winkel
Auteur
Nick Butterworth
Bewerker
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
When we go shopping
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012
[14] p. : ill.
ISBN
9789058388155 (hardback)

Besprekingen

Als Sam naar de winkel gaat, gaan al zijn knuffels mee. Dat is fijn, want ze helpen goed mee: nijlpaard Hiepo Hoi pakt het onderste blik uit een hoge stapel, Tsjimp het aapje kan niet van de bananen afblijven en ijsbeer Witje Watje morst een rood drankje op zijn witte vacht. Dat winkelen vermoeiend kan zijn, is duidelijk te zien op de laatste pagina! Het kleine formaat van dit hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken biedt genoeg ruimte voor humor: zo is op de eerste illustratie te zien hoe de boodschappenkar bij vertrek al helemaal vol zit met knuffels. De afbeeldingen in fijne penlijntjes, ingekleurd met zacht aquarel, zijn gedetailleerd, maar door de lege, witte achtergrond toch rustig. Elk plaatje over twee pagina's wordt begeleid door een goedlopende, eenvoudige, eenregelige tekst. De uitgave met een voor kleintjes herkenbaar thema geeft allerlei aanknopingspunten om samen te praten. Tegelijk verscheen 'Samen met Sam... naar bed'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Samen met Sam ... naar de winkel

Een grappig eerste verhaaltje voor peuters over boodschappen doen. Sam gaat op stap met zijn zes vriendjes. Zijn nijlpaardknuffel Hiepo Hoi is gek op spaghetti in blik, maar wat gebeurt er als hij het onderste blik uit de stapel neemt? Witje Watje, zijn knuffelbeer, heeft bij het drinken van een bessensapje flink gemorst op zijn mooie witte vacht. Zo valt er met elke knuffel wel wat te beleven. Van winkelen met je knuffels wordt je heus erg moe. Het boekje eindigt met Sam compleet uitgeteld, slapend in zijn buggy omringd door al zijn vriendjes.
Een eenvoudig verhaaltje, schattig gebracht met lieflijke illustraties in sobere pastelkleuren tegen een witte achtergrond. De figuurtjes zijn expressief en schattig getekend. Het thema past goed in de leefwereld van de jonge peuter. Er is net voldoende tekst, want het verhaal kan perfect van de tekeningen worden afgelezen. (En voor één keer hebben de knuffels ook originele namen...) Best mogelijk dat er ergens een dreumes aan dit boekje …Lees verder