Boek
Nederlands

Samen met Sam ... naar bed

Nick Butterworth (auteur), Siska Goeminne (bewerker)
+1
Samen met Sam ... naar bed
×
Samen met Sam ... naar bed Samen met Sam ... naar bed
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Sam en zijn knuffels maken zich klaar voor de nacht. Ze gaan op het potje en in bad, drinken water, lezen een verhaal, poetsen hun tanden en kruipen daarna samen in bed.
Onderwerp
Knuffels, Slapen gaan
Titel
Samen met Sam ... naar bed
Auteur
Nick Butterworth
Bewerker
Siska Goeminne
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
When it's time for bed
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012
[14] p. : ill.
ISBN
9789058388148 (hardback)

Besprekingen

Een klein, alleen in de titel met name genoemd dreumesjongetje (ik-figuur) gaat naar bed. Maar voor het zover is moet hij eerst met ieder van zijn zes knuffels nog van alles doen: met Hiepo Hoi op het potje, met Krok tandjes poetsen en met mevrouw Millie in bad, tot ze tenslotte met z'n allen het bed in springen. Klein hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Vriendelijk, simpel en voor peuters herkenbaar beschreven en geïllustreerd ritueel. De illustraties zijn over twee pagina's verdeeld met steeds een regel tekst eronder. Aardige, aantrekkelijke en duidelijke illustraties, die met dunne zwarte lijnen op een witte achtergrond zijn getekend en met mooie zachte kleuren zijn ingekleurd. Het verhaaltje loopt door op de schutbladen. Heruitgave met nieuwe vertaling. Tegelijkertijd verscheen ook 'Samen met Sam... naar de winkel'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Samen met Sam ... naar bed

Het voor peuters zo belangrijke ritueel bij het slapengaan wordt in dit kartonboekje prettig weergegeven. De illustraties spreken voor zich en zijn zo uitnodigend dat elk kijkertje met dit boekje meteen zijn bed wil induikelen. Alles wat Sam doet, gebeurt samen met een knuffel. Terwijl Sam op het potje zit, kijkt hij rustig toe hoe zijn nijlpaardknuffel hard op zijn potje zit te drukken. Dan volgt de badscene, waarbij het olifantje lekker meegeniet. Zo wordt het hele rijtje afgewerkt, tot Sam uiteindelijk knus met al zijn knuffels om hem heen in bed ligt. De illustraties zijn gezellig, sfeervol, intiem en harmonieus in kleurengebruik. Kortom, heel uitnodigend om van te genieten.