Luisterboek
Nederlands

Donderdagskinderen

Nicci French (auteur), Julika Marijn (verteller)
Psycho-analytica Frieda Klein voert gesprekken met de dochter van een schoolvriendin. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen.
Titel
Donderdagskinderen
Auteur
Nicci French
Verteller
Julika Marijn
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Thursday's children
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2014
7 cd's
Speelduur
circa 8 uur
Aantekening
Verkorte versie
ISBN
9789047615873

Andere formaten:

Besprekingen

Verkorte weergave van het gelijknamige boek*. Wanneer een oud-klasgenote bij psychoanalytica Frieda Klein aanklopt omdat de problemen met haar onhandelbare dochter haar boven het hoofd groeien, besluit Frieda haar te helpen. De gesprekken die Frieda met Becky heeft, roepen herinneringen bij haar op. Ze raakt er langzamerhand van overtuigd dat hun hetzelfde is overkomen; sterker nog, dat zij beiden slachtoffer zijn van dezelfde dader. Frieda besluit terug te gaan naar het huis van haar jeugd. Onder pseudoniem schrijft het Engelse echtpaar Nicci Gerrard (1958) en Sean French (1959) psychologische thrillers. Deze vierde in de serie over psychoanalytica Klein volgt op de bestseller ‘Wachten op woensdag’**. Voorgelezen door (stem)actrice, presentatrice, theatermaakster Julika Marijn, die eerder onder meer 'Onvoltooid verhaal' van Tatiana de Rosnay las.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia

Suggesties