Dvd

Rebel without a cause

Natalie Wood (auteur), Nicholas Ray (auteur)
Een gefilmd portret van de vervreemding van jongeren in de Verenigde Staten in de vijftiger jaren. De acteurs Natalie Wood en Sal Mineo en regisseur Nicolas Ray werden allen genomineerd voor een Oscar.
Titel
Rebel without a cause
Auteur
Natalie Wood Nicholas Ray
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Warner Home Video, 2000
1 dvd (ca. 107 min.)
Aantekening
Engels gesproken, nagesynchroniseerd in het Frans en Italiaans Ondertiteling : Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Arabisch, Spaans, Portugees, Duits, Bulgaars.. 22.99 EUR Oorspr. uitgebracht in 1955

Over Natalie Wood

Natalie Wood (pseudoniem van Natalja Nikolajevna Zacharenko, Russisch: Наталья Николаевна Захаренко) (San Francisco, 20 juli 1938 – Santa Catalina Island, 29 november 1981) was een Amerikaans actrice.

Wood was de dochter van een Russische immigrant en zus van Lana Wood.

Als kind speelde ze in enkele Hollywoodfilms. Bij haar eerste film was ze vier jaar oud. In de jaren vijftig werd ze een van de grote tieneridolen van die tijd.

Haar bekendste film uit die tijd is Rebel Without a Cause (1955), die haar als zeventienjarige beroemd en van James Dean een legende maakte. Haar rol als Judy bracht haar een Oscar-nominatie. Daarna speelde zij een bijrol in de western The Searchers (1956) van John Ford. In 1961 verscheen ze als Maria in de verfilming van de musical van Leonard Bernstein, West Side Story.

Privé vormde ze in de jaren 50 en 60 een echtpaar met de acteur Robert Wagner. Net als dat met Elizabeth Taylor…Lees verder op Wikipedia