Strip
Nederlands

Picknick

Naoki Urasawa (auteur)
+1
Picknick
×
Picknick Picknick
In de reeks:
Volgens Schuwald leeft Johanns moeder nog en woont ze in Praag. En wat bedoelt hij met de mysterieuze woorden "drie kikkers" ? Wanneer Tenma heimelijk de grens met Tsjechië probeert over te steken, wordt hij betrapt door de grenswacht. Hij kan ontsnappen dankzij de hulp van Grimmer, een freelance journalist die ook Kinderheim 511 onderzoekt.
Titel
Picknick
Auteur
Naoki Urasawa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Japans
Uitgever
Antwerpen: Kana, 2008
204 p. : ill.
ISBN
9789085580157

Besprekingen

De Japanse dokter Tenma is naar Duitsland gegaan om stage te lopen bij een van de belangrijkste chirurgen daar. Hij wordt aangenomen, maar moet alles doen wat de ziekenhuisdirecteur hem beveelt. Zo heeft hij tegen de wil van de directeur een Turks migrantenjongetje geopereerd, in plaats van een beroemde operazanger die de voorrang moest krijgen van de directeur.
Zo kwam er een eind aan de dokterscarrière van dokter Tenma. Het Turkse jongetje is intussen genezen, en even later wordt de directeur vermoord. Hij kreeg snoepjes met salpeterzuur te eten. Vanaf dan stapelen de moorden zich op en al snel blijkt de betrokkenheid van het migrantenjongetje. Het jongetje wordt een man, Johann, en iedereen die hem of dokter Tenma ooit in de weg heeft gestaan wordt vermoord. Het monster en Johann zijn dus één en dezelfde persoon.
Vormelijk moet de lezer in deze 'Monster'-reeks van Naoki Urasawa geen spectaculaire scènes te verwachten. De scènes zijn eerder sober van opzet en het verhaal zorgt…Lees verder
Op het eind van het vorige deel heeft Tenma (de dokter die het monster Johann heeft gered) van Schuwald (de 'pleegvader' van Johann) te horen gekregen dat de moeder nog leeft en in Praag woont. Tijdens zijn reis naar Tsjechië komt Tenma in contact met journalist/oud-spion Grimmer. Deze Grimmer onderzoekt een geheimzinnig weeshuis en komt zodoende in aanraking met de corrupte politie van Praag. Grimmer komt achter bizarre feiten en wordt onderhanden genomen door ex-geheimagenten. Hij wordt door een mysterieuze beeldschone vrouw gered. Grote vraag in het verhaal is: wie is deze vrouw? Weer een spannend deel uit de serie, waarin het nodige gebeurt en waarin vele nieuwe verhaalelementen worden toegevoegd, waardoor dit deel een 'instapper' voor de serie zou kunnen zijn. De mangastrip wordt van achter naar voren gelezen, wat snel went, en is in zwart-wittekeningen uitgevoerd. Een goede thrillerserie waarbij de delen snel achter elkaar gelezen moeten worden. Pocketuitgave.

Over Naoki Urasawa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door yves Tennevin from La Garde, France

Naoki Urasawa (浦沢 直樹,Urasawa Naoki; Fuchū, 2 januari 1960) is een Japanse mangaka.

Levensloop

Naoki behaalde een diploma economie aan de Meisei-universiteit. In 2008 kreeg hij een post als docent aangeboden aan de Nagoya Zokei-universiteit, waar hij colleges over manga gaf.

Carrière

Hij maakte zijn professionele mangadebuut met Return in 1981. Van zijn werken werden er drie tot een anime herwerkt: Yawara! A Fashionable Judo Girl (1986-1993), Master Keaton (1988-1994), en Monster. Dat laatste is een psychologische politiethriller. Zijn bekendste werk, 20th Century Boys (2000-2006), werd omgezet in een filmtrilogie. Naoki won ook driemaal de Shogakukan Manga-prijs, tweemaal de Tezuka Osamu Cultuurprijs, en eenmaal de Kodansha Manga Prijs.

In 2008 noemde Pulitzerprijswinnaar Junot Díaz Urasawa 'een nationale…Lees verder op Wikipedia

Suggesties