Strip
Nederlands

Na het welkomstfeest

Naoki Urasawa (auteur)
+1
Na het welkomstfeest
×
Na het welkomstfeest Na het welkomstfeest

Na het welkomstfeest

In de reeks:
“Kijk naar mij! Kijk naar mij! Het monster in me is zo groot geworden!” In een poging om Johanns cryptische boodschappen te ontcijferen, bezoekt Tenma een oude schoolvriend die een befaamde rechtspsycholoog is.
Titel
Na het welkomstfeest
Auteur
Naoki Urasawa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Japans
Uitgever
Antwerpen: Kana, 2007
222 p. : ill.
ISBN
9789086770359

Besprekingen

De stripserie 'Monster' wordt steeds spannender en gecompliceerder. Het blijft enorm boeien, een thrillersoap in mangastripvorm. In ieder deel komt er een element bij, waardoor de ontknoping van het verhaal steeds opgeschoven wordt. Denk je als lezer dat je binnen een hoofdstuk erachter komt wie het gedaan heeft, al die moorden die in de loop van de vijf delen zijn gepleegd, gebeurt er weer iets waardoor het verhaal een andere kant op gaat. Het is duidelijk een serie waarvan de deeltjes achter elkaar gelezen moet worden en die allemaal naast elkaar in de kast moeten staan. Sfeervolle zwart-wittekeningen, filmische scènes, wisselende lay-out, maar wel volgens bepaalde schema's. Goed te volgen teksten met af en toe in de tekeningen Japanse tekens. De boekjes moeten in westerse ogen in omgekeerde volgorde gelezen worden: van achter naar voor en van rechtsboven naar linksonder. Pocketuitgave.

Over Naoki Urasawa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door yves Tennevin from La Garde, France

Naoki Urasawa (浦沢 直樹,Urasawa Naoki; Fuchū, 2 januari 1960) is een Japanse mangaka.

Levensloop

Naoki behaalde een diploma economie aan de Meisei-universiteit. In 2008 kreeg hij een post als docent aangeboden aan de Nagoya Zokei-universiteit, waar hij colleges over manga gaf.

Carrière

Hij maakte zijn professionele mangadebuut met Return in 1981. Van zijn werken werden er drie tot een anime herwerkt: Yawara! A Fashionable Judo Girl (1986-1993), Master Keaton (1988-1994), en Monster. Dat laatste is een psychologische politiethriller. Zijn bekendste werk, 20th Century Boys (2000-2006), werd omgezet in een filmtrilogie. Naoki won ook driemaal de Shogakukan Manga-prijs, tweemaal de Tezuka Osamu Cultuurprijs, en eenmaal de Kodansha Manga Prijs.

In 2008 noemde Pulitzerprijswinnaar Junot Díaz Urasawa 'een nationale…Lees verder op Wikipedia

Suggesties