Strip
Nederlands

Mijn naamloze held

Naoki Urasawa (auteur)
+1
Mijn naamloze held
×
Mijn naamloze held Mijn naamloze held

Mijn naamloze held

In de reeks:
Johann blijft een zorgeloos leven leiden, ook al weet hij dat Tenma hem wil vermoorden. Wanneer hij in de universiteitsbibliotheek een prentenboek doorbladert, barst hij plots in tranen uit. Wat kan er toch in dat Tsjechische prentenboek staan dat hem zo getroffen heeft?!
Extra onderwerp
manga
Titel
Mijn naamloze held
Auteur
Naoki Urasawa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Japans
Uitgever
Antwerpen: Kana, 2008
206 p. : ill.
ISBN
9789067939959

Besprekingen

Deze manga thrillersoap is een goed opgebouwd verhaal waar iedere keer nieuwe elementen aan toegevoegd worden waardoor het geheel boeiend en spannend blijft. Het 'monster', de engelachtige Johann, wordt achterna gezeten door de arts die hem heeft gered van de dood: deze geslaagde operatie maakte een seriemoordenaar van Johann. Vele slachtoffers zijn er al gevallen. In dit deel gaat Tenma (de arts) gewapend op zoek naar Johann. Tijdens een ceremonie voor een donatie aan de universiteit van Schuwalds (de 'pleegvader' van Johann) zal Tenma zijn voornemen Johann uit te schakelen uitvoeren. Of dit gaat lukken, leest men weer in een volgend deel. Het verhaal wordt verrijkt met allerlei nevenverhalen die allemaal bij de hoofdpersoon uitkomen. Knap gedaan en goed in beeld gebracht. Het geheel speelt zich af in Duitsland en doet erg Europees aan, terwijl het een echte Japanse mangastrip is. Pocketuitgave in zwart-wit; Japanse leeswijze.

Over Naoki Urasawa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door yves Tennevin from La Garde, France

Naoki Urasawa (浦沢 直樹,Urasawa Naoki; Fuchū, 2 januari 1960) is een Japanse mangaka.

Levensloop

Naoki behaalde een diploma economie aan de Meisei-universiteit. In 2008 kreeg hij een post als docent aangeboden aan de Nagoya Zokei-universiteit, waar hij colleges over manga gaf.

Carrière

Hij maakte zijn professionele mangadebuut met Return in 1981. Van zijn werken werden er drie tot een anime herwerkt: Yawara! A Fashionable Judo Girl (1986-1993), Master Keaton (1988-1994), en Monster. Dat laatste is een psychologische politiethriller. Zijn bekendste werk, 20th Century Boys (2000-2006), werd omgezet in een filmtrilogie. Naoki won ook driemaal de Shogakukan Manga-prijs, tweemaal de Tezuka Osamu Cultuurprijs, en eenmaal de Kodansha Manga Prijs.

In 2008 noemde Pulitzerprijswinnaar Junot Díaz Urasawa 'een nationale…Lees verder op Wikipedia

Suggesties