Strip
Nederlands

Ik ben thuis

Naoki Urasawa (auteur)
+1
Ik ben thuis
×
Ik ben thuis Ik ben thuis
In de reeks:
Nina heeft al haar herinneringen terug en ze staat oog in oog met Johann! Ze vertelt hem het geheim van de villa met de rode rozen en de verschrikkelijke waarheid achter de geboorte van het monster ... Lunge en Grimmer komen aan in een klein stadje, ingebed tussen de bergen. Zijn ze iemand op het spoor die daar woont? Leef mee met de spannende avonturen van dokter Tenma.
Titel
Ik ben thuis
Auteur
Naoki Urasawa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Japans
Uitgever
Brussel: Kana, 2009
225 p. : ill., zw/w.
ISBN
9789085581284

Besprekingen

In het zeventiende deel van deze bijzondere mangaserie komen de losse eindjes en de verschillende verhaallijnen dichter bij elkaar. De seriemoordenaar Johan wordt verder ontmaskerd. Het verhaal werkt toe naar een apotheose die leidt tot een westernachtige 'shoot-out' en in het volgende deel zijn ontknoping heeft. Alle hoofdrolspelers van de afgelopen delen komen naar een dorp in Zuid-Duitsland waar de belangrijkste figuur van alle manipulaties, indoctrinaties, kindermishandelingen etc. een hotel runt. Dr. Tenna, de arts die op Johan jaagt, lukt het uiteindelijk ook het dorp te vinden en zo trekt iedere personage naar Zuid-Duitsland. Een bijzonder goede serie die goed de spanning erin houdt. Kennis van alle delen is aan te bevelen, want losse delen zijn moeilijk te volgen, ondanks een korte inleiding en een introductie van de hoofdrolspelers. Het tekenwerk is realistisch en uitgevoerd in zwart-wit. Het geheel wordt gekenmerkt door sterke filmische effecten. De teksten zijn goed te vol…Lees verder

Over Naoki Urasawa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door yves Tennevin from La Garde, France

Naoki Urasawa (浦沢 直樹,Urasawa Naoki; Fuchū, 2 januari 1960) is een Japanse mangaka.

Levensloop

Naoki behaalde een diploma economie aan de Meisei-universiteit. In 2008 kreeg hij een post als docent aangeboden aan de Nagoya Zokei-universiteit, waar hij colleges over manga gaf.

Carrière

Hij maakte zijn professionele mangadebuut met Return in 1981. Van zijn werken werden er drie tot een anime herwerkt: Yawara! A Fashionable Judo Girl (1986-1993), Master Keaton (1988-1994), en Monster. Dat laatste is een psychologische politiethriller. Zijn bekendste werk, 20th Century Boys (2000-2006), werd omgezet in een filmtrilogie. Naoki won ook driemaal de Shogakukan Manga-prijs, tweemaal de Tezuka Osamu Cultuurprijs, en eenmaal de Kodansha Manga Prijs.

In 2008 noemde Pulitzerprijswinnaar Junot Díaz Urasawa 'een nationale…Lees verder op Wikipedia

Suggesties