Strip
Nederlands

Het geheime woud

Naoki Urasawa (auteur)
+1
Het geheime woud
×
Het geheime woud Het geheime woud

Het geheime woud

In de reeks:
Karl, een student aan de universiteit van Munchen, bezoekt wekelijks een oude blinde miljonair om aan hem voor te lezen. Op een dag ontmoet hij een jongeman die dit ook blijkt te doen. Die stelt zichzelf voor als Johann. Niet lang na die ontmoeting beginnen er vreemde dingen te gebeuren in Karls omgeving... Is die Johann misschien 'Monster'?
Extra onderwerp
manga
Titel
Het geheime woud
Auteur
Naoki Urasawa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Japans
Uitgever
Antwerpen: Kana, 2007
214 p. : ill.
ISBN
9789086770366

Besprekingen

Deze Manga-serie bevat een verhaal dat zich in Europa afspeelt en dat heel spannend begon met de redding van een kind door dr. Tenma. Het jongetje Johan blijkt een seriemoordenaar te zijn, of toch niet?? Het verhaal ontwikkelt zich verder en verder en er komen ieder deel weer nieuwe nevenintriges en verhaalelementen bij. Het geheel blijft boeiend, maar de lezer moet wel de inhoud van de vorige delen kennen om het te kunnen volgen. De boekjes zijn geheel in Manga-traditie opgezet, de leesrichting (van achter naar voor en van rechtsboven naar linksonder) is op z'n Japans. De albums op pocketformaat zijn in zwart-wit, de teksten zijn goed te volgen. Er is voldoende aanleiding voor nog vele delen, zeker als er nieuwe personages, situaties etc. worden toegevoegd. Is de lezer eenmaal in de serie gedoken, dan blijft het verhaal intrigeren.

Over Naoki Urasawa

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door yves Tennevin from La Garde, France

Naoki Urasawa (浦沢 直樹,Urasawa Naoki; Fuchū, 2 januari 1960) is een Japanse mangaka.

Levensloop

Naoki behaalde een diploma economie aan de Meisei-universiteit. In 2008 kreeg hij een post als docent aangeboden aan de Nagoya Zokei-universiteit, waar hij colleges over manga gaf.

Carrière

Hij maakte zijn professionele mangadebuut met Return in 1981. Van zijn werken werden er drie tot een anime herwerkt: Yawara! A Fashionable Judo Girl (1986-1993), Master Keaton (1988-1994), en Monster. Dat laatste is een psychologische politiethriller. Zijn bekendste werk, 20th Century Boys (2000-2006), werd omgezet in een filmtrilogie. Naoki won ook driemaal de Shogakukan Manga-prijs, tweemaal de Tezuka Osamu Cultuurprijs, en eenmaal de Kodansha Manga Prijs.

In 2008 noemde Pulitzerprijswinnaar Junot Díaz Urasawa 'een nationale…Lees verder op Wikipedia

Suggesties