Boek
Nederlands

Kom erbij! : versjes voor jou en mij

Nannie Kuiper (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Kom erbij! : versjes voor jou en mij
×
Kom erbij! : versjes voor jou en mij Kom erbij! : versjes voor jou en mij

Kom erbij! : versjes voor jou en mij

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Versjes en gedichtjes over spelende kinderen en hun speelgoed. Met vele illustraties in aquarel en inkt. Vanaf ca. 3 jaar.
Titel
Kom erbij! : versjes voor jou en mij
Auteur
Nannie Kuiper
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
36 p. : ill.
ISBN
9789025855673 (hardback)

Besprekingen

Bundel met peuterversjes in de vorm van een prentenboek. Het thema in alle korte versjes is spelende kinderen en hun speelgoed. De versjes zijn heel herkenbaar binnen de belevingswereld van peuters en kleuters en zullen daarom zeker aanspreken. Alle gedichtjes hebben een verschillend rijmschema. De zinnen zijn kort en lopen soepel, zonder moeilijke woorden voor kleuters. De gedichtjes zijn ondergebracht in drie verschillende delen met een weinigzeggende titel: 'hiep hoera, springesprong', 'nog een keer' en 'zelf gemaakt'. Het is wat storend dat deze gedichtjes geen titel hebben, omdat er vaak wel twee tot drie versjes op dezelfde pagina staan, die zich enkel van elkaar onderscheiden door een ander rijmschema. Naast elk gedicht is een mooie bijpassende vrolijke aquarelillustratie, geaccentueerd met zwarte inkt, geplaatst. We zien veel spelende kinderen, ook met een donkere huidskleur, in de weer. Ook op de schutbladen, zowel voor als achter, zijn kleine kleurentekeningetjes van speelgo…Lees verder

Kom erbij!

Een versjesboek op kleutermaat met mooie prenten. De versjes zijn kort en gaan telkens over een onderwerp waar kleuters mee bezig zijn,  in de kleuterklas of thuis: leren fietsen, naar de kapper, spelen, ruzie maken, ... Het is Nannie Kuiper wel toevertrouwd er lekker ritmische, kleine verhaaltjes op rijm van te maken. De expressieve illustraties van Philip Hopman van kleuters in volle actie sluiten er naadloos bij aan.
Een zeer bruikbaar boek in de kleuterschool.

Over Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Rob Bogaerts / Anefo

Janna Gesiena (Nannie) Kuiper (Winterswijk, 21 april 1939) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Kuiper groeide op in Winterswijk. Na haar middelbare school studeerde Kuiper kinderverzorging en -opvoeding en later journalistiek. Haar eerste gedichten voor kleuters en jonge kinderen, gingen over gevarieerde onderwerpen uit de sprookjeswereld en de leef- en belevingswereld van jonge kinderen: kleine heksen, een liegbeest, het ziekenhuis, het circus, ruzie, angstdromen of verveling. De vorm van de versjes was vrij traditioneel, met rijm, een stevig ritme en veel herhalingen. Later ging ze zich richten op peuters met klankrijke en ritmische versjes.

Nannie Kuiper moedigt het kleine kind aan om creatief zijn eigen weg te gaan. In haar boeken kruipen en lopen heel wat ondeugende, eigenzinnige peuters en kleuters rond.

Kuiper vertaalt ook kinderboeken. De gedichtenbundels van A.A. Milne en van C. Barker…Lees verder op Wikipedia

Suggesties