Boek
Nederlands

Ga je mee op reis?

Nannie Kuiper (auteur), Alex De Wolf (illustrator)
+1
Ga je mee op reis?
×
Ga je mee op reis? Ga je mee op reis?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Boris en zijn hond Basje gaan op reis. Ze bezoeken de Eiffeltoren in Parijs, een moskee in Istanbul, gaan snorkelen op de Antillen en zien nog veel meer plekken. Prentenboek met gekleurde schilderingen en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Ga je mee op reis?
Auteur
Nannie Kuiper
Illustrator
Alex De Wolf
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2012
[36] p. : ill.
ISBN
9789021670652 (hardback)

Besprekingen

Boris gaat samen met zijn hond Basje op reis. Ze gaan veel verschillende landen bezoeken. Ze reizen allereerst per trein naar Parijs om de Eiffeltoren te bekijken, ze varen in een boot op de Rijn in Duitsland, bezoeken Londen in een dubbeldekker, komen zelfs helemaal in Lapland terecht en na omzwervingen via de Antillen en nog wat andere landen komen ze met veel souvenirs weer thuis. De tekst van dit boek staat in twee kwatrijnen steeds onder de afbeelding. De tweede en de vierde zin rijmen op elkaar. In elk land wordt een bezienswaardigheid beschreven, alles vergezeld door vrolijke, gekleurde schilderingen, waarop de hoofdpersoon en zijn hond altijd te zien zijn. Bijzonder is dat Boris op zijn lange reis altijd dezelfde kleren draagt en dat zijn reis niet echt goed gepland lijkt: van Noorwegen naar De Antillen en ineens weer naar Marokko is een grote stap. Het boek is vrolijk en geeft goede aanleiding om met peuters en kleuters over andere landen te praten. Over Boris en zijn hond Ba…Lees verder

Over Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Rob Bogaerts / Anefo

Janna Gesiena (Nannie) Kuiper (Winterswijk, 21 april 1939) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Kuiper groeide op in Winterswijk. Na haar middelbare school studeerde Kuiper kinderverzorging en -opvoeding en later journalistiek. Haar eerste gedichten voor kleuters en jonge kinderen, gingen over gevarieerde onderwerpen uit de sprookjeswereld en de leef- en belevingswereld van jonge kinderen: kleine heksen, een liegbeest, het ziekenhuis, het circus, ruzie, angstdromen of verveling. De vorm van de versjes was vrij traditioneel, met rijm, een stevig ritme en veel herhalingen. Later ging ze zich richten op peuters met klankrijke en ritmische versjes.

Nannie Kuiper moedigt het kleine kind aan om creatief zijn eigen weg te gaan. In haar boeken kruipen en lopen heel wat ondeugende, eigenzinnige peuters en kleuters rond.

Kuiper vertaalt ook kinderboeken. De gedichtenbundels van A.A. Milne en van C. Barker…Lees verder op Wikipedia

Suggesties