Dvd
Italiaans

La stanza del figlio ; Caro diario

Nanni Moretti (regisseur), Laura Morante (acteur), Giuseppe Sanfelice (acteur)
Disc 1: De dood van zijn zoon ontwricht het geregelde leven van een psychiater en zijn gezin. - Disc 2: Dagboek in drie episoden van een rusteloze veertiger op reis door Italie͏̈
Bevat
La stanza del figlio (2001)
Caro diario (1993)
Titel
La stanza del figlio ; Caro diario
Regisseur
Nanni Moretti
Acteur
Laura Morante Giuseppe Sanfelice Jasmine Trinca Renato Carpentieri Giovanna Bozzolo
Taal
Italiaans
Uitgever
A-Film, © 2002
2 dvd-video's
Speelduur
2 x ca. 90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Italiaans, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777002278

Besprekingen

Deze dvd bevat twee films van Nanni Moretti. In La Stanza del figlio (2001) draait het verhaal om een psychiater en zijn gezin wiens leven totaal ontwricht raakt door de dood van zijn zoon bij een duikongeluk. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 22-8-'01): '(...) intiem familiedrama dat grenst aan melodrama, maar toch op de juiste manier weet te ontroeren. (...) De film bewijst dat een eenvoudige, directe benadering van een zwaar onderwerp vaak effectiever is (...). Hij mikt op de kern en treft die midden in het hart.' In Caro diaro ( Lief dagboek) (1995) maakt een rusteloze veertiger een tocht door Italië en langs de Italianen. Moretti kreeg voor deze film in Cannes de prijs voor Beste regie. Hans Beerekamp (NRC): 'Caro diaro is een aanstekelijk document, waaruit plezier spreekt over de formele kanten van het filmmaken (...) Evenwichtigheid is nooit zijn sterkste kant geweest, maar Caro diaro (...) vind ik Moretti's meest geslaagde film tot nu toe.' Als extra bevat de dvd een interview met Na…Lees verder

Over Nanni Moretti

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Marco Calvani from Rome, Italy

Giovanni (Nanni) Moretti (Brunico, 19 augustus 1953) is een Italiaans filmregisseur, acteur en filmproducent.

Naast cinema heeft Moretti nog een andere passie, namelijk waterpolo.

Nanni Moretti is gehuwd met Silvia Nono (een dochter van Luigi Nono) en heeft één zoon, Pietro, geboren in 1996.

Met de film La stanza del figlio won hij in 2001 de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Filmografie (selectie)

  • 1976: Io sono un autarchico
  • 1978: Ecce Bombo
  • 1981: Sogni d'oro
  • 1984: Bianca
  • 1985: La messa è finita
  • 1989: Palombella rossa
  • 1993: Caro diario
  • 1998: Aprile
  • 2001: La stanza del figlio
  • 2006: Il caimano
  • 2008: Caos calmo
  • 2011: Habemus Papam
  • 2015: Mia m…Lees verder op Wikipedia