Boek
Nederlands

Mijn sterke papa

Nanda Roep (auteur), Hélène Jorna (illustrator)
+1
Mijn sterke papa
×
Mijn sterke papa Mijn sterke papa
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als papa Lisa's haren kamt. doet dat zeer omdat hij zo sterk is. Maar dat komt juist weer goed uit als Lisa in de kast zit opgesloten. Prentenboek met vrolijkgekleurde tekeningen en kleine pictogrammen in de tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Mijn sterke papa / Nanda Roep ; ill. Hélène Jorna
Auteur
Nanda Roep
Illustrator
Hélène Jorna
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2007
[26] p. : ill.
ISBN
90-276-0588-2 9789027605887

Besprekingen

Als papa Lisa's haren wil kammen, besluit zij zich in de kast te verstoppen, want als papa kamt, doet het zeer; hij is namelijk veel te sterk. Maar dan breekt de sleutel van de kastdeur en zit Lisa opgesloten. En dan is maar goed dat ze een hele sterke papa heeft. Deel uit een pictoboek-serie, waarin een verhaal verteld wordt dat bestaat uit korte zinnen met vrolijke, duidelijk herkenbare tekeningetjes op de plaats van een geschreven woord (zelfstandige naamwoorden en personen). Per zin zijn een of twee tekeningetjes opgenomen, een enkele keer drie. Voor de zin staan de ontbrekende woorden klein gedrukt voor de voorlezer. Vlot taalgebruik. Zes paginagrote vrolijkgekleurde illustraties in verf en vetkrijt. Overzichtelijke bladspiegel door het vrij grote, schreefloze lettertype en drie witregels tussen de tekstregels. Leuk verhaal om letterlijk samen te lezen voor meidenkleuters en beginnende lezers.

Over Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 9 september 1971) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en daarnaast presentatrice.

Biografie

Nanda Roep volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht. In juni 1996 verscheen haar eerste kinderboek bij uitgeverij Leopold. Sindsdien schreef ze zo'n vijftig kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 15 jaar.

In 2008 verscheen Roeps eerste roman voor volwassenen; de tweede volgde in 2010. Daarnaast schrijft ze liedjes, zowel voor zichzelf als voor Kinderen voor Kinderen. Voor KRO Kindertijd maakt Roep de televisieserie Mijn eigen boek, waarin kleuters zo veel mogelijk hun eigen verhaal maken.

In 2010 richtte ze haar eigen "Uitgeverij Nanda" op. Via deze uitgeverij wordt de serie Plaza Patatta uitgegeven. Daarnaast vinden ook auteurs als Stijn van der Loo en Silvester Zwaneveld onderdak bij de uitgeverij. De samenwerking met KRO Kindertijd…Lees verder op Wikipedia