Boek
Nederlands

Bloedwraak

Nancy Mostrey (auteur)
+1
Bloedwraak
×
Bloedwraak Bloedwraak
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
William kan de gedachten lezen van mensen die hij aanraakt. Nadat William met behulp van zijn gave een machtsgreep heeft verijdelt, probeert iemand hem een slechte naam te bezorgen. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Telepathie
Titel
Bloedwraak
Auteur
Nancy Mostrey
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2015
243 p.
ISBN
9789044824032 (hardback)

Besprekingen

Vervolg op 'Noodweer'*, dat zich afspeelt in 2515 en waarin William een machtsgreep verijdelt. Orso, de leider, komt daarbij om het leven. William heeft een bijzondere gave: door een simpele aanraking kan hij iemands gedachten lezen. Mede om die reden maakt zijn vriendin Aster aan het begin van dit nieuwe verhaal een einde aan hun relatie. Ook anderszins zit het William tegen: er doen roddels over hem de ronde, hij raakt ongewild betrokken bij vechtpartijen en Aster ontvangt van hem een beledigend berichtje dat hij niet geschreven heeft. William vermoedt dat Zeger, de zoon van Orso, achter deze acties zit; hij is uit op wraak. Tijdens zijn zoektocht naar Zeger ontdekt William dat hij veel met hem gemeen heeft. Als lezer bereidt je je dan voor op een boeiende psychologische confrontatie tussen beiden, maar helaas: Zeger blijft het grootste deel van het verhaal op de achtergrond, pas aan het eind komt het tot een fysieke krachtmeting. De auteur laat weinig aan de fantasie van de lezer o…Lees verder

Bloedwraak

Na 'Noodweer' vormt 'Bloedwraak' een tweede avontuur waarin vijf vrienden verzeild geraken. De aarde is nog steeds onbewoonbaar na hevige natuurrampen en de bevolking overleeft op drijvende steden, bestaande uit aan elkaar verbonden vliegdekschepen, containers en cruiseschepen.

William en zijn familie zijn het slachtoffer van allerlei intriges. Hij verneemt dat Zeger een complot tegen hem beraamt. Zeger is zijn aartsvijand sinds William in het vorige avontuur diens vader dodelijk heeft getroffen. Toen is William tenauwerdood aan de dood ontsnapt. William ontdekt dat Zeger net als hij een buitenbeen is omdat hij ook een bovennatuurlijke, zintuigelijke gave heeft. Hij wil Zeger koste wat het kost als vriend benaderen doch dit blijkt onmogelijk. Zeger kan de temperatuur van anderen bij aanraking beïnvloeden en hij bezorgt William hevige koortsaanvallen. Hij wil William doden en alleen dankzij zijn vrienden wordt William op tijd gered.

Het boek leest als een trein…Lees verder