Makkelijk lezen
Engels

Room 13 and other ghost stories

M.R. James (auteur), Stephen Colbourn (bewerker)

Room 13 and other ghost stories

Doelgroep:
Alle leeftijden
Vijf korte verhalen over spoken, slechte geesten en wezens van de nacht. Met zwart-witillustraties, opdrachten en twee cd's. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
Easy readers ; Engelse taal
Titel
Room 13 and other ghost stories / James, M.R. ; retold by Colbourn, Stephen
Auteur
M.R. James
Bewerker
Stephen Colbourn
Taal
Engels
Uitgever
Oxford: Heinemann, 1992
63 p. : ill.
Aantekening
Vereenvoudigde uitg.
ISBN
0-435-27192-X

Besprekingen

Vijf korte verhalen over spoken, slechte geesten en wezens van de nacht. Met voorin een korte biografie van de auteur. De foto op het omslag is sfeerverhogend, maar dat geldt niet voor de illustraties in het boekje zelf. Dat zijn schetsmatige, wat oubollige zwart-witillustraties. Aan het einde van het boekje zijn opdrachten opgenomen voor begrijpend lezen. Daarnaast zijn er twee cd's toegevoegd waarop de tekst wordt voorgelezen. Er wordt goed gearticuleerd, waardoor ook op de uitspraak geoefend kan worden. Voor leerlingen in klas 1/2 Havo/VWO, 2/3 VMBO. Niveau: A2, 1100 hoofdwoorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Over M.R. James

Montague Rhodes James, of M.R. James (1 augustus 1862 – 12 juni 1936) was een Engels schrijver. James herdefineerde het genre van het spookverhaal bij de aanvang van de 20e eeuw door de formele gothic clichés van zijn voorgangers te verlaten en meer realistische hedendaagse settings te gebruiken .

Hij was student in Eton en later voor het leven benoemd als docent.

James' spookverhalen werden gepubliceerd in een reeks verzamelingen: Ghost Stories of an Antiquary (1904), More Ghost Stories of an Antiquary (1911), A Thin Ghost and Others (1919), en A Warning to the Curious and Other Ghost Stories (1925).

Lees verder op Wikipedia