Boek
Nederlands

Hamsters : stap-voor-stapverzorging van je lievelingsdier

Monika Lange (auteur)

Hamsters : stap-voor-stapverzorging van je lievelingsdier

Aanwijzingen in woord en beeld. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Hamsters
Titel
Hamsters : stap-voor-stapverzorging van je lievelingsdier
Auteur
Monika Lange
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Hamster, glücklich und gesund
Uitgever
Baarn: Tirion, 2003
62 p. : ill.
ISBN
90-5210-490-5

Besprekingen

Bezint eer ge begint": deze slogan is vooral van toepassing voor wie eraan denkt een huisdier te nemen. Er zijn dan ook tal van informatieboekjes op de markt waarin tips staan voor wie van een gezelschapdier droomt. Zo verschenen bij Uitgeverij Tirion een reeks stap-voor-stapgidsjes over verschillende huisdieren.

Monika Lange is doctoranda in de biologie en kreeg in Duitsland voor haar werk een prijs voor kinderboeken. Dit boekje is dan ook helder en overzichtelijk geschreven in een taal, die het boekje zeker ook voor iets oudere kinderen geschikt maakt. Er zijn veel vraag-en-antwoordgedeeltes en op bijna iedere pagina checklists of lijstjes met tips. Talrijke foto's zorgen voor een aangename lay-out. Er wordt uitgelegd wat er allemaal komt kijken wanneer men een hamster aanschaft, hoe het verblijf er moet uitzien en welk voedsel een hamster eet. Bijzonder leuk is het gedeelte waarin tips worden gegeven hoe men een hamster fit kan houden. Hier vindt de lezer talrijke knutselide…Lees verder
De schrijfster geeft in dit boek aanwijzingen voor de aanschaf, huisvesting en verzorging van hamsters. In het boek zijn overal checklists opgenomen. Ook is er een adressenlijstje aanwezig. Het woord- en taalgebruik is eenvoudig, de auteur spreekt de lezer 'persoonlijk' aan. Geïllustreerd met veel goede kleurenfoto's. Bruikbaar als eerste eenvoudige kennismaking en vraagbaak voor mensen en oudere kinderen vanaf ca. 12 jaar die een (dwerg)hamster willen aanschaffen. Opmaak in een kleine letter en in drie kolommen. Met register. Achterin een pagina waarop de lezer gegevens over zijn eigen hamster kan invullen.

Suggesties