Boek
Nederlands

Zelf je tuin beplanten

Modeste Herwig (auteur)
+1
Zelf je tuin beplanten
×
Zelf je tuin beplanten Zelf je tuin beplanten

Zelf je tuin beplanten

Modeste Herwig: Zelf je tuin beplanten - van hele tuin tot vakken en bordersisbn 9789462502642 | bebonden 160 blz. |
Extra onderwerp
tuinaanleg
Titel
Zelf je tuin beplanten
Auteur
Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Forte Groen, © 2021
160 p. : ill.
ISBN
9789462502642 (hardback)

Besprekingen

De groenauteur, fotograaf en beplantingsdeskundige (1963) bespreekt een van de moeilijkste onderdelen van een tuin, de beplanting. Veel mensen kiezen planten die ze mooi vinden, zonder zich af te vragen of ze bij elkaar passen. In zeer overzichtelijke hoofdstukken wordt allereerst ingegaan op de stijl van de tuin. De foto's en beschrijvingen van veel tuinen laten veel mogelijkheden zien. Bij elke tuin worden de planten die erin staan genoemd en aangegeven op de foto. Bij het hoofdstuk over het maken van een beplantingsplan wordt zeer duidelijk uitgelegd hoe je planten kunt combineren om voor een lang plantseizoen te zorgen. De planten worden uitgebreid beschreven en er wordt ook vermeld hoe beplanting onderhouden moet worden. Bijzonder informatief niet alleen voor beginnende tuiniers, maar ook voor gevorderden.

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze le…Lees verder op Wikipedia