Boek
Nederlands

Handboek vijvers

Modeste Herwig (auteur), Rob Herwig (auteur)
Richtlijnen in woord en beeld.
Onderwerp
Vijvers
Extra onderwerp
tuinaanleg
Titel
Handboek vijvers
Auteur
Modeste Herwig Rob Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2005
139 p. : ill.
ISBN
90-215-4397-4

Besprekingen

Het is moeilijk vernieuwende aspecten in boeken over vijvers aan te dragen, ook vader en dochter Herwig is dat niet gelukt. Vijvers zijn vijvers, al dan niet van hout, beton, folie of natuurlijke, de planten eromheen en erin, de fauna erin, alles is zoals het is en zal blijven. De presentatie is verschillend, Ada Hofman brengt haar kennis schilderachtig over, de Engelsman John Dawes doet dat strak en zakelijk, dit boek moet het hebben van de mooie kleurenfoto's, maar inhoudelijk is er niets veranderd aan deze watercultuur. Het Herwig-duo constateert dat de hedendaagse mens bereid is meer geld aan de tuin te spenderen, 10% van de koopsom is een goed gemiddelde. Hun boek is een reflectie van dat bedrag, dure materialen, goede entourages rondom de vijvers, en mooie terrassen. De omslagfoto is een goede weerspiegeling van het gehalte van dit verzorgd uitgegeven boek met mooie vormgeving en duidelijke typografie. Met register.

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze le…Lees verder op Wikipedia