Dvd
Nederlands

Adriaan

Mischa Kamp (regisseur), Willeke Van Ammelrooy (acteur)
De 5-jarige Adriaan is verdrietig omdat zijn hond is doodgegaan
Titel
Adriaan
Regisseur
Mischa Kamp
Acteur
Willeke Van Ammelrooy
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: De Kunst, 2008
1 dvd-video
Speelduur
ca. 50 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8717703011739

Besprekingen

Vijf tv-afleveringen uit 2007 (KRO kindertijd) van de Nederlandse kinderserie over de circa vijfjarige Adriaan. Adriaan zijn hond is doodgegaan en wordt begraven in het bos. De jongen is boos wanneer een kat er zijn behoefte doet, onwillig als hij een logeerhond moet uitlaten en vindt de cavia van zijn vriend maar stom. Natuurlijk en inleefbaar spel van de twee kinderen tegen de achtergrond van begripvolle, relativerende volwassenen zoals de vader (Cees Geel) en mevrouw Rabbers (Willeke van Ammelrooy). De dialogen zijn helder en bondig met gevoel voor humor; ze confronteren de kijker op subtiele manier met verschillende invalshoeken op het thema: de dood van een geliefd huisdier. Of Adriaan uiteindelijk een nieuwe pup zal krijgen, wordt in het midden gelaten. Een aanrader voor jong en oud vanaf ca. 5 jaar. De film won verschillende prijzen zoals de Cinekid Kinderkast 2007 en is van de hand van regisseur Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas).

Over Mischa Kamp

Mischa Kamp (Rotterdam, 7 augustus 1970) is een Nederlandse filmregisseur. Kamp is bij het grote publiek vooral bekend van het regisseren van de films als Het paard van Sinterklaas, Tony 10 en Sing Song.

Filmografie

  • 2019 Kapsalon Romy
  • 2017 Sing Song
  • 2014 Jongens
  • 2012 Van God Los (aflevering: Bitch Fight)
  • 2012 Tony 10
  • 2010 LelleBelle
  • 2008 Vanwege de Vis
  • 2008 De fuik
  • 2007 Waar is het paard van Sinterklaas?
  • 2007 Adriaan
  • 2006 Naked
  • 2006 Bloot: Seks
  • 2005 Het paard van Sinterklaas
  • 2004 Zwijnen
  • 2002 De sluikrups
  • 1996 Mijn moeder heeft ook een pistool
  • 1996 Waskracht!

Externe link

  • (en)  Mischa Kamp in de Internet Movie Database