Boek
Nederlands

Waar ben ik?

Mirjam Oldenhave (auteur), Tineke Meirink (illustrator)
Max wijst een zeeman de weg. Wat is nu de weg naar zijn eigen huis? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Verdwalen
Extra onderwerp
a2, AVI-E3
Leesniveau
AVI 2
Titel
Waar ben ik?
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Tineke Meirink
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2006
19 p. : ill.
ISBN
90-276-0029-5 9789027600295

Besprekingen

Eerste leesboekje over Max die een zeeman de weg wijst naar een herberg. Daar aangekomen weet Max de weg naar huis niet meer. De zeeman tekent op een servet de route die ze hebben afgelegd en samen zoeken ze de weg naar Max’ huis. Weet de zeeman nu zelf de weg terug naar de herberg? Leuk bedacht verhaal rond het thema ‘Waar ben ik’. Boekje behorend bij de nieuwe serie ‘Zonnetjes’*. Deze uitgave sluit aan bij kern 4 van de methode ‘Veilig leren lezen’ en is bedoeld voor zich snel ontwikkelende lezertjes. Korte, enkelvoudige zinnetjes bestaande uit begrijpelijke, voornamelijk eenlettergrepige woordjes, AVI-E3. Elke zin begint op een nieuwe regel. Geen hoofdletters, wel gebruik van leestekens. Hoofdstuktitels staan vet gedrukt. Een groot, schreefloos lettertype, fladderzetsel, een ruime interlinie en een wisselende regellengte zorgen voor een rustige bladspiegel. De karikaturale tekeningen in kleur zijn vanuit een verrassend perspectief getekend en zwart omlijnd. Ze doen denken aan het w…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties