Boek
Nederlands

Mees Kees op de planken

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick De Haas (illustrator)
+1
Mees Kees op de planken
×
Mees Kees op de planken Mees Kees op de planken
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tobias (ik-figuur) moet met zijn klas voor maatschappijleer op bezoek in een bejaardenhuis. Gelukkig weet Mees Kees een oplossing waar iedereen blij van wordt. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Bejaarden, Schoolleven
Leesniveau
AVI 8, AVI M6, AVI E6
Titel
Mees Kees op de planken
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick De Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2014
82 p. : ill.
ISBN
9789021673103 (hardback)

Besprekingen

Negende deel in de populaire serie over Mees Kees, die het lesgeven nog moet leren, maar een creatieve en vrolijke manier heeft van omgaan met zijn klas. In dit deel moet de klas als onderdeel van maatschappijleer op bezoek in een bejaardenhuis. Gelukkig weet Mees Kees er weer een bijzondere draai aan te geven: ze gaan met de bejaarden naar de kermis. Het verhaal wordt verteld vanuit Tobias (ik-figuur), een denkertje dat een speciale band heeft met zijn meester en hem een beetje als een vaderfiguur ziet. Vlot en eigentijds geschreven verhaal, opgebouwd uit korte hoofdstukken met veel dialoog. Met veel humor en taalgrapjes. Het verhaal borduurt voort op de eerdere delen. Aan het begin van het boek worden de personages kort geïntroduceerd, maar dit biedt voor nieuwe lezers net iets te weinig informatie over de serie (bijvoorbeeld over Tobias’ thuissituatie). Verzorgd vormgegeven uitgave met veel kleurrijke illustraties in aquarel en pen. Achterin staat informatie over de auteur, illustr…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek