Boek
Nederlands

Hier waak ik!

Mirjam Oldenhave (auteur), Marja Meijer (illustrator)
De hond van Eefje broedt op een ei. Het kleine eendje denkt dat hond Koos zijn vader is. AVI-E3. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Eieren, Huisdieren
Leesniveau
AVI E3, AVI 2
Titel
Hier waak ik!
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Uitgever
Meerhout: Zwijsen-Infoboek, 2006
26 p. : ill.
ISBN
90-276-0859-8 9789027608598

Besprekingen

De hond van Eefje wil niet uit zijn mand komen. Hond Koos ligt daar namelijk te broeden op een ei. Wanneer het ei uitkomt, denkt het kleine eendje dat Koos zijn vader is. Eerste leesboekje uit de 'Zonnetjes'-serie* voor kinderen die bij aanvang van het aanvankelijk lezen in groep 3 alle letters en de mkm-woorden kunnen lezen. Dit deeltje hoort bij kern 6 met het thema 'wat komt er uit een ei?'. Korte, enkelvoudige zinnetjes bestaande uit begrijpelijke, voornamelijk eenlettergrepige woordjes, AVI-E3. Elke zin begint op een nieuwe regel. Geen hoofdletters, wel gebruik van leestekens. Hoofdstuktitels staan vet gedrukt. Een groot, schreefloos lettertype, een ruime interlinie en een wisselende regellengte zorgen voor een rustige bladspiegel. De pagina's zijn genummerd. De zwartomlijnde, duidelijk herkenbare illustraties zijn wisselend van grootte en staan verspreid tussen de blokken tekst. De illustraties zijn uitgewerkt in gemengde techniek en collage, de witte achtergrond zorgt voor een …Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties