Boek
Nederlands
Tien griezelverhalen van evenzovele schrijvers. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Eng ! / Mirjam Oldenhave, Joost Heyink, Pieter Feller ... [et al.]
Auteur
Mirjam Oldenhave Pieter Feller Joost Heyink
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2000
119 p.
ISBN
90-269-9356-0

Besprekingen

Bundeling van tien griezelverhalen die door tien bekende en minder bekende kinderboekenschrijvers speciaal voor deze bundel geschreven zijn. De hoofdpersonen uit de verhalen zijn voor het merendeel jongeren uit de leeftijdscategorie van de beoogde lezer. Bovendien gaan de verhalen voornamelijk over zeer herkenbare situaties. Om die redenen zal de in de verhalen opgevoerde spanning extra goed overkomen bij de jeugdige lezer. Die lezer lijkt bijna onverzadigbaar waar het om griezelboeken gaat en wordt met deze bundel korte en goed leesbare verhalen op z'n wenken bediend. Het omslag laat een verzameling hoofden van griezelige figuren zien die zich verder achter een bloedrood gordijn verschuilen. De titel staat daartussen in een gifgroene letter in grote kapitalen afgedrukt. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia