Boek
Nederlands

De scootmobiele eenheid

Mirjam Oldenhave (auteur), Rick de Haas (illustrator)
+1
De scootmobiele eenheid
×
De scootmobiele eenheid De scootmobiele eenheid
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Luca wil na de lockdown niet meer naar school, en moet voor straf met een spijbelklasje proppen prikken in het park. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
anders zijn
Titel
De scootmobiele eenheid
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Rick de Haas
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Querido, © 2022
107 p. : ill.
Aantekening
Kinderboek voor de maand van de filosofie 2022
ISBN
9789045127392 (hardback)

Besprekingen

Het kinderboek voor de Maand van de Filosofie 2022, over een meisje dat er genoeg van heeft zich altijd aan te passen. Luca vindt het vreselijk op school, daarom blijft ze na de lockdown gewoon thuis. Voor straf moet ze met een spijbelklasje proppen prikken in het park. Gelukkig is Dylan er ook. Die tovert de spijbelklas om tot een rommelige, maar gezellige vriendenclub. Zelfs de zwervers in het park doen mee! En Luca wil nooit meer terug naar school. Maar ze zal wel moeten. Toch? ‘De Scootmobiele Eenheid’ is een prettig, toegankelijk geschreven boek dat thema’s als eenzaamheid en het belang van sociaal contact op een lichtvoetige manier bespreekbaar maakt. Met zwart-wittekeningen van Rick de Haas. Mirjam Oldenhave (Hengelo, 1960) is een bekende Nederlandse jeugdauteur. Haar ‘Mees Kees’-serie is razend populair. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia

Suggesties