Boek
Nederlands

De Rolling Bones en de strijd om de Postzegel

Mirjam Oldenhave (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)

De Rolling Bones en de strijd om de Postzegel

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Wanneer de Rolling Bones drie wedstrijden tegen de Dakota's spelen, moeten ze allerlei tegenslagen en trucs overwinnen. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 8, AVI M6
Titel
De Rolling Bones en de strijd om de Postzegel / tekst Mirjam Oldenhave ; tek. Wilbert van der Steen
Auteur
Mirjam Oldenhave
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2003
95 p. : ill.
ISBN
90-269-9731-0

Besprekingen

Het derde deel over de skateclub de Rolling Bones, dat onafhankelijk van de andere gelezen kan worden. Nadat de vijf leden een schuur in brand hebben gestoken, worden ze gechanteerd door de Dakota's, een andere skateclub. Zij willen de wedstrijd winnen, anders gaan ze naar de politie. Het verhaal draait om een aantal wedstrijden tegen deze Dakota's. De eerste keer voor de competitie, de tweede keer, onder invloed van de chantagepoging, ook voor de competitie, en de derde wedstrijd om het trainingsveld van de Rolling Bones. Ondanks de chantage en het gemis van een sterspeler krijgt het verhaal een happy end. Het wordt verteld in de ik- en wij-vorm door (een van) de leden van de skateclub. Bevat een aantal zwartwittekeningen, die ingekleurd zijn met grijstinten. Er wordt gesuggereerd dat het foto's zijn die door de kinderen gemaakt zijn. Een vlot geschreven, spannend en humoristisch verhaal voor kinderen vanaf ca. 9 jaar.

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Mirjam wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhuizenLees verder op Wikipedia

Suggesties