Boek
Nederlands

Alles goed en wel

Mirjam Oldenhave (auteur)
+1
Alles goed en wel
×
Alles goed en wel Alles goed en wel

Alles goed en wel

Genre:
Als haar man voor de zoveelste maal vreemdgaat, verlaat Julia definitief het huis, maar dan komt het probleem van nieuwe huisvesting, waarbij ze wordt benaderd door een jongeman die haar – tegen een tegenprestatie – wel kan helpen.
Titel
Alles goed en wel
Auteur
Mirjam Oldenhave
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2017
246 p.
ISBN
9789026340215 (paperback)

Besprekingen

Als haar man, de therapeut die haar van haar rookverslaving afhielp, voor de zoveelste maal vreemdgaat, verlaat Julia het huis, en deze maal is het menens. Op de vergeefse zoektocht naar woonruimte wordt ze gespot door een knappe jongeman die wel iets voor haar weet, maar daarvoor is de tegenprestatie het dagelijks in het ziekenhuis verzorgen van een oudere vrouw die in coma ligt. Deze mevrouw Smit blijkt wel een zeer bijzondere dame te zijn, die vele ‘outcasts ‘ rond zich verzamelde in haar fraaie woning, en hiermee krijgt Julia nu te maken. Dit is de eerste roman voor volwassenen van Mirjam Oldenhave (1960), onder andere bekend van haar vele jeugdboeken, niet in het minst van de Mees Kees boeken waarvan er vier werden verfilmd. Het is een pageturner, waarin ze met humor en trefzekere stijl een tragikomische roman neerzet. Ze beschikt over een rijke fantasie, schrijft vol meeleven over haar (vaak bizarre) personages en laat de lezer raden naar de verdere afloop van het verhaal. Uitst…Lees verder

Over Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave (Hengelo (OV), 20 augustus 1960) is een Nederlandse schrijfster van kinder- en jeugdboeken en vanaf 2017 schrijft zij ook voor volwassenen.

Loopbaan

Na haar schooltijd in Nijmegen, waar ze een opleiding tot dramatherapeut volgde, gaf ze tien jaar lang toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Ook speelde ze in het toneelgezelschap Magnolia, dat door het land trok en voorstellingen gaf aan volwassenen. Daarna verhuisde ze naar Amsterdam waar ze een cursus Schrijven voor Kinderen bij Scriptplus volgde. Na vier jaar kwam haar eerste boek uit: Mama!.

Samen met haar vriend is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Alle kinderen die bij Oldenhave wonen of gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Oldenhave kreeg een Vlag en Wimpel van de Griffeljury voor Donna Lisa, Mees Kees – De sponsorloop en Mees Kees gaat verhu…Lees verder op Wikipedia