Boek
Nederlands

Operatie Nieuwsflits

Mirjam Mous (auteur), Marja Meijer (illustrator)
+1
Operatie Nieuwsflits
×
Operatie Nieuwsflits Operatie Nieuwsflits
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het TOP-team logeert bij oom Karel. Nadat Tara in het plaatselijke nieuwsprogramma is geweest, gebeuren er allerlei vreemde dingen in het stadje. Het TOP-team krijgt het druk. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Extra onderwerp
AVV, Detectives
Titel
Operatie Nieuwsflits
Auteur
Mirjam Mous
Illustrator
Marja Meijer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
139 p. : ill.
ISBN
9789047515524 (hardback)

Besprekingen

Het TOP-team — Tara, Olle en Puck — staat, na Operatie Hondendief voor een nieuwe uitdaging. Wanneer hun ouders, twee geheime agenten, een opdracht krijgen in Zuid-Amerika gaan ze in de zomervakantie bij oom Karel logeren. Hoe dol ze ook op hem zijn, de vakantie begint uitermate saai. Tot Tara een zwemwedstrijd wint en ze op tv komt in Nieuwsflits, het nieuwsprogramma van de lokale omroep. Volgens Olle zou het beter ‘Nieuwsflop’ heten, omdat er in het stadje toch nooit iets bijzonders gebeurt. Meteen daarna vindt een reeks onrustwekkende gebeurtenissen plaats: een vernieling, een bommelding, een mysterieuze brand en een diefstal.
Alle ingrediënten voor een spannend avontuur zijn hiermee aanwezig, maar Mirjam Mous maakt de verwachtingen niet waar. Mous schreef al flink wat jeugdboeken, maar met Operatie Nieuwsflits weet ze amper te overtuigen. De vaart wordt onderuit gehaald door de vele onderbrekingen. Tussendoor worden tips en weetjes uit 'het handboek voor spionnen'…Lees verder
Het TOP-team (zussen en broer Tara, Olle, Puck) mag gedurende de tijd dat vader en moeder vanwege hun werkzaamheden als geheim agenten even het land uit zijn, gaan logeren bij oom Karel. Daar raken Olle en zijn zussen natuurlijk binnen de kortste keren verwikkeld in een aantal verbazingwekkende avonturen. Zo wordt ’s nachts de Volvo 544 van een achterbuurman in elkaar geslagen, in het ziekenhuis wordt een verdacht pakketje aangetroffen, niet veel later verdwijnt het kunstwerk van een piemel uit het parkje en tot overmaat van ramp breekt er brand uit in de Koopjeshoek, een winkel voor snuisterijen. Het TOP-team is vanaf het eerste moment actief met het oplossen van al de verdachte gebeurtenissen. Als methodisch werkende detectives – in hun geval valt de appel niet ver van de boom – komen zij steeds dichter bij de waarheid, maar worden zij toch verrast als ze achter de waarheid komen. Het verhaal wordt met vaart verteld, in eigentijds Nederlands, dat veel spreektaal en ook veel humor b…Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia